Home

Lancering We Are Public Utrecht

Overig
Datum
vr 11 jan 19
Open
17:00
Aanvang
17:30
Locatie

Gezocht: cultuuroptimisten Utrecht

Op vrijdag 11 januari opent We Are Public de deuren van EKKO om de lancering van de campagne in Utrecht te vieren. We starten dan de zoektocht naar de eerste 1500 We Are Public-leden in Utrecht. YES! Kom en proost met ons mee! We maken er een mooi feestje van met muziek, drank en confetti. 

En dat doen we natuurlijk niet alleen. Ben jij er bij? Panenkov en Utrechtse band Car Pets. Tussendoor worden plaatjes gedraaid door Indo Gloria.

WE ARE PUBLIC 
We Are Public is een nieuwe manier van cultuur ontdekken en financieren. Voor een vaste bijdrage van € 17 per maand investeer je mee in cultuur en krijg je gratis toegang tot een scherpe, door een redactie samengestelde selectie van zo’n 50 voorstellingen, concerten, films en exposities in de buurt. We Are Public bestaat al in Amsterdam, Den Haag, Haarlem, Eindhoven, Den Bosch, Helmond, Tilburg, Breda, Leiden & Delft en breidt nu uit naar Utrecht. De We Are Public-pas is in alle steden geldig. 

Dit zijn de acts die de lancering muzikaal komen omlijsten:

PANENKOV
Marlon Penn grossierde al in muzikaal talent op vier snaren bij Black Oak en Kim Janssen, en stond daarmee op de podia van Best Kept Secret en Lowlands. Maar zijn experimenteerdrang blijkt grenzeloos en in onafhankelijkheid van een band nog beter tot zijn recht te komen. Als Panenkov stelt hij totale improvisatie voorop, en is een arsenaal aan elektronische en akoestische instrumenten zijn middel om geluid langzaam tot leven te doen komen. Luister maar eens naar het langzaam opbouwende Flute March, en je ziet de lentezon zo voor je opkomen.

CAR PETS
De afgelopen jaren bouwden drie Utrechtse mannen onder de naam Niek Pronk aan een audiovisuele podiumervaring, die nu verder is uitgewerkt als Car Pets. Rammelgitaren, junglebeats en smooth vocalen vormen de diverse sound die de band aan de buitenwereld toont op eerste EP Drive Without Snake. Denk Wild Beasts en Parquet Courts gecombineerd, en je komt ergens in de buurt van Car Pets uit.

PARTNERS 
TivoliVredenburgStadsschouwburg UtrechtTheater KikkerEKKOCentraal Museum UtrechtT Hoogt Filmtheater en CaféLouis Hartlooper ComplexSpringhaverHet Huis UtrechtDe HellingdB’sImpaktMolen de SterRAUMPodium Hoge WoerdTheater UtrechtGaudeamusVechtclub XLHet LiteratuurhuisACUKapitaalMuseum CatharijneconventHet Filiaal theatermakersCascoWij Zijn DoxDe DansersSchweigman& (Boukje Schweigman)BAK basis voor actuele kunstDe CoöperatieDe Utrechtse BoekenbarFestival Oude Muziek UtrechtFestival TweetaktSpring FestivalNederlands Film FestivalInternational Literature Festival Utrecht – ILFUZIMIHC Theater ZuilenTheater De Paardenkathedraal

EN LANDELIJK O.A.
Melkweg AmsterdamNederlands Dans Theater (NDT)Het Concertgebouw AmsterdamFoam Fotografiemuseum AmsterdamGemeentemuseum Den HaagPaardMovies that MatterRijksmuseum van OudhedenDutch Design WeekPoppodium 013Verkadefabriek