Home

Casual Sex + The Benelux

Concert
Datum
vr 9 mei 14
Open
20:00
Aanvang
20:30
Locatie
Voor liefhebbers van
Franz Ferdinand, Orange Juice, LCD Soundsystem

Rauwe 80’s-rock met reggae-, glam- en funkinvloeden.

Voor aanvang van dit concert is ons eetcafé geopend, waarvoor er speciale combitickets beschikbaar zijn. Geniet van een heerlijk vegetarisch driegangendiner voorafgaand aan het concert, waarbij je €2,50 korting krijgt. Voor meer informatie over het eetcafé, klik hier.

Casual Sex laat zich inspireren door onder andere Franz Ferdinand en Orange Juice. Geïnspireerd op de vroege jaren ’80, hanteren de bandleden hun instrumenten op weergaloze wijze. Invloeden van allerlei genres komen langs; pop, rock en zelfs vlagen van glam en reggae. Zoals de naam al doet vermoeden zijn ook de teksten niet bepaald lieflijk. Rauwe en echte gebeurtenissen uit het leven worden explicitiet beschreven.
De stem van de zanger heeft iets weg van Steve Harley. In het nummer Soft School wordt beschreven hoe de vader van de zanger het lesgeven op een school exploiteert in de ruige klaslokalen van de jaren ’70. In deze track hoor je duidelijk invloeden van The Police terug, die op hun beurt worden overruled door een stevige gitaarriff.
Het geheel klinkt als funk uit 1975. Deze intelligente muziek gemaakt door vier Schotse mannen met een ongekend muzikale kennis zal je geen moment doen vervelen en je de hele avond scherp houden.

Amsterdamse band The Benelux combineert de virtuositeit van een live band, de strakheid van een dance act (denk aan LCD Soundsystem en Phoenix). De electronisch vervormde keelklanken van Milan Mes en de dubbelloops jachtgitaar van Sven Hamerpagt haken in elkaar tot een vreemd en funky geluid. De machinaal strakke beats van Maarten Diesfeldt doen dansen en aanstekelijke vocalen van frontman Jaap Warmenhoven maken het af.  Ze noemen het zelf akoestische house en op ADE 2013 maakten ze dat waar door de enige akoestische set van het dance festival neer te zetten. Door De Volkskrant werden ze al eens beschreven als “fris en onontkoombaar”. Ook zijn ze opgemerkt door 3FM, waar ze werden benoemd tot Serious Talent. Eind 2013 brachten ze hun verassende debuut uit en deze zomer zul je ze zeker op de grotere festivals tegenkomen. Maar eerst zullen ze ons in EKKO trakteren op een flinke dosis dansbare akoestische house!