Home

Check 1-2-3

+ Donna Blue + Lewsberg + OOO

Concert
Datum
vr 14 sep 18
Open
19:30
Aanvang
20:00
Locatie

De kwaliteitsstempel voor nieuw Nederlands talent.

Check 1-2-3 scheidt het kaf van het koren, door elke editie drie nieuwe Nederlandse acts te presenteren die steengoed zijn en meer aandacht verdienen. Dikke kans dat deze artiesten binnen een jaar een groeispurt beleven en misschien wel met een headline show weer op het podium van EKKO komen te staan. Check 1-2-3 geeft de nieuwe lichting Nederlandse kwaliteitsacts in een vroeg stadium al een podium. Drie keer raak dus, voor maar 6 euro (incl. servicekosten)!

Donna Blue
Ze zijn elkaars muze, geliefde en muzikale collega; Danique van Kesteren en Bart van Dalen vormen samen Donna Blue. Dit creatieve duo maakt zwoele indiepop, geïnspireerd o.a. op de jaren ’60 yé-yé, de films van David Lynch en oude Hollywood romances. Perfect voor het oefenen van je slow dance moves.

Lewsberg
De bandnaam Lewsberg is ontleend aan Robert Loesberg. Deze Rotterdamse schrijver (die het aan te raden boek Enige Defecten schreef) en zijn sarcastische, krachtige taalgebruik is een van de vele literaire inspiratiebronnen van de eveneens Rotterdamse bandleden. Praatzang die doet denken aan Lou Reed bij The Velvet Underground gehuld in een fijne, repetitieve gitaarroes.

Wist je dat Lewsberg zich vernoemd heeft naar een Rotterdamse cultschrijver die maar één roman schreef en veel te vroeg overleed? Tijdens Check 1-2-3 kom je meer te weten over de immer illustere en vaak chagrijnige Robert Loesberg en de literatuurscene om hem heen. UU-docent Moderne Nederlandse Letterkunde, essayist en dichter Laurens Ham gaat vrijdag in ons café in gesprek met de Rotterdamse schrijver en journalist Erik Brus, die je álles kan vertellen over Loesberg en consorten. In dit nawoord door Erik Brus en Lebowski-uitgever Oscar van Gelderen leer je Loesberg vast een beetje kennen.​​​​​​​

OOO
Ze zijn energiek, fel en hard, het Groningse drietal OOO (Out of Order). Deze garagepunkband bestaat nog maar een aantal jaar, maar ze gaan net zo snel als hun liedjes. Tweede EP High Pressure kwam eerder dit jaar uit en eerder stonden ze al in het voorprogramma van Chastity Belt en Peach Kelli Pop. Lekker timmeren!

Tijdschema:
20:00 – 20:30 Donna Blue 
20:30 – 21:00 In gesprek: wie was Robert Loesberg? (in café, tijden bij benadering)
21:00 – 21:45 Lewsberg 
22:15 – 22:50 OOO

Kom vooraf gezellig eten in het EKKO eetcafé!
Op vertoon van je concertticket krijg je €2,50 korting op een driegangenmenu. Vlees, vis, vega(n); voor elk is er wat wils, altijd met groente in de hoofdrol. Gebruik maken van de korting? Reserveer dan wel even via EKKO.nl/cafe. Smakelijk!

Pin only

Artwork: WHATCHAMACALLIT.