Home

Check 1-2-3

+ HOWRAH + Janna Lagerström + Laplander

Concert
Datum
za 2 feb 19
Open
19:30
Aanvang
20:15
Locatie

De kwaliteitsstempel voor nieuw Nederlands talent.

Check 1-2-3 scheidt het kaf van het koren, door elke editie drie nieuwe Nederlandse acts te presenteren die steengoed zijn en meer aandacht verdienen. Dikke kans dat deze artiesten binnen een jaar een groeispurt beleven en misschien wel met een headline show weer op het podium van EKKO komen te staan. Check 1-2-3 geeft de nieuwe lichting Nederlandse kwaliteitsacts in een vroeg stadium al een podium. Drie keer raak dus, voor maar 6 euro (incl. servicekosten)!

1. Amsterdamse noiserockband HOWRAH beweegt in het gebied waar Dinosaur Jr. en Sonic Youth samenkomen, maar ook bands als Blonde Redhead zijn nooit ver weg net als Zoppo en Space Siren, want dat verleden hoor je ook in HOWRAH. Maar het geluid is opener, speelser en, misschien, poppier. Debuutalbum Self_Serving Strategies’ kwam vorig jaar uit en is een heerlijk, avontuurlijke gitaarplaat geworden. 

2. Janna Lagerström maakt Nederlandstalige poëziepop. Dromerige liedjes waarin ze de wereld om zich heen vangt en haar gedachtegang binnenstebuiten keert. Verstild en sterk in haar kwetsbaarheid weet Janna je mee te nemen in haar verhalen over stad, land, jou, mij en alles tussen wat het is en zou kunnen zijn. Janna debuteerde afgelopen jaar met de single Telefoon, de eerste track van haar aankomende EP Honing die ze opnam met Roy van Rosendaal in Kytopia.

3. Ze speelden onlangs op Le Mini Who?, maar verder stapt Laplander pas net in de schijnwerpers. Gevalletje straight from the underground. Hun lome space-indie doet denken aan Suuns en Klangstof, en de drie singles die tot nu toe zijn uitgebracht (Headroom, Single en Artist) bevatten dromerige gitaren, drumcomputers en rauwe synths. Een veelbelovende, frisse mengeling van geluiden uit het Rotterdamse bandcircuit.

Open Club Day
Op 2 februari zal EKKO ook een open dag organiseren die voor iedereen toegankelijk is. EKKO opent dan al om 16.00. Om 17.00 zullen er verschillende rondleidingen plaatsvinden, en tot 18.00 vind je gratis koffie, thee en borrelhapjes in het café. Vanaf 18.00 is ons eetcafé geopend, en wie voor 19.00 uur al binnen is, mag gratis naar Check 1-2-3. De eerste act begint om 20.15. Tot zaterdag!

Pin only

Artwork: WHATCHAMACALLIT.