Home

Check 1-2-3

+ Steve French + Tape Toy + Ciao Lucifer

Concert
Datum
vr 5 apr 19
Open
18:30
Aanvang
19:15
Locatie
Voor liefhebbers van
The Strokes, Car Seat Headrest, Canshaker Pi.

De kwaliteitsstempel voor nieuw Nederlands talent.

Check 1-2-3 scheidt het kaf van het koren, door elke editie drie nieuwe Nederlandse acts te presenteren die steengoed zijn en meer aandacht verdienen. Dikke kans dat deze artiesten binnen een jaar een groeispurt beleven en misschien wel met een headlineshow weer op het podium van EKKO komen te staan. Check 1-2-3 geeft de nieuwe lichting Nederlandse kwaliteitsacts in een vroeg stadium al een podium. Drie keer raak dus, voor maar 6 euro (incl. servicekosten)! Kun je nagaan: drie bandjes voor weinig geld, met bier, en een fijne aftermath van je vrijmibo.

1. Niet de Amerikaanse bariton, maar het slackerneefje van Canshaker Pi. Na een flinke lap Poprondeshows, tours door het buitenland, en een fijne EP (Colinton, 2018), is Steve French klaar voor de nieuwe stap en bouwt de band verder op hun rammelige, no-nonsense indiesound die liefhebbers van Car Seat Headrest ook wel zal bekoren.

2. Kun je je het intro van Smells Like Teen Spirit nog voorstellen zonder meteen naar afgetrapte All-Stars en cheerleaders af te dwalen? Het Amsterdamse TAPE TOY in ieder geval niet. Dit viertal is inmiddels behoorlijk vaardig in het meesteren van de bubblegum-grunge-paradox en combineert mierzoete intro’s met keiharde kicks, poeslieve vocalen met bijtende uithalen en een Hollaback Girl-attitude met de impact van Sleigh Bells. Met een Amsterdamse Popprijs, een Popronde-triomfmars en een Grasnapolsky-show op het resumé mag TAPE TOY in 2019 de grotere slagvelden gaan betreden.

3. Connectie is belangrijk voor Ciao Lucifer. Niet alleen de bromance van het Nederlandse duo, maar ook het vriendin-comité dat de liedjes selecteert op dansbaarheid is een fundamentele bouwsteen van de band. De eerste twee songs die door de controle kwamen, zijn in ieder geval ruimschoots geslaagd: Anywhere is een lo-fi indiebanger met vlagen slacker, funk en psych. Niet helemaal Bombay, Unknown Mortal Orchestra of Temples, maar gewoon een vleug van allemaal. Wij dansen ook alvast warm voor hun show op dat gestoorde baslijntje uit In While I Out.

Kom vooraf gezellig eten in het EKKO eetcafé!
Op vertoon van je concertticket krijg je €2,50 korting op een driegangenmenu. Vlees, vis, vega(n); voor elk is er wat wils, altijd met groente in de hoofdrol. Gebruik maken van de korting? Reserveer dan wel even via EKKO.nl/cafe. Smakelijk!

Pin only