Home

Check 1-2-3

+ Petersburg + Love Couple + VALENTINO.

Concert
Datum
vr 29 nov 19
Open
20:00
Aanvang
20:30
Locatie

Vrijdagmiddag klaar: Check. Zin in bier. Check. Nieuwe topbands: Check!

Begin het weekend met drie upcoming bands van eigen bodem die hoge ogen gooien met hun prikkelende indie-anthems. Het aanstormende talent, de succesformule van Popronde of de hype op alle blogs: het type act dat je op Check 1-2-3 kan verwachten. De keuken is open voor een altijd andere (vega)special, het bier staat klaar, en voor 6 euro is het ook nog eens drie keer muzikaal raak. Als dát geen kickstart van je weekend is…

Petersburg is het nieuwe project van twee bekende gezichten uit de Nederlandse indiescene, een lo-fi tandem tussen Camiel Muiser (die ooit in Palio Superspeed Donkey) zat en Boris de Klerk, die eigenaardige oud-gitarist van Canshaker Pi. Samen maken ze vervreemdende indierock die stiekem hartstikke aanstekelijk is en waarin meezingbare refreinen zonder pardon worden begraven onder lagen reverb en noise. De nieuwbakken supergroep bracht in september hun debuutalbum uit.

Tijd om een biertje te halen bij de bar is er niet. LOVE COUPLE mengt een ’90s gitaarattitude met ’80s arcade-achtige electronics. Met buitengewone vocale harmonieën resulteert dit in ongemakkelijke popsongs waar je onmogelijk op stil kan staan, zoals op ‘Chinatown’ en ‘Find Martin’. Eerder dit jaar ramden ze op festivals als Popronde Utrecht en Festival Tweetakt en nu komen ze terug in ons stadsie.

VALENTINO. uit Utrecht brengt een verse dosis glam en vernieuwing aan het Nederlandse indierock-geluid. Met een fashion statement van zeven man sterk, een charismatische frontman en een al vrij rijk oeuvre vol catchy gitaarjams verovert VALENTINO. langzaam de Nederlandse zalen. Fresh van de Popronde, met blazers en blazers, op het podium bij Check!

Timetable update!
Deuren: 19.30
Petersburg: 20.15
VALENTINO. : 21.15
LOVE COUPLE: 22.15

Pin only
If merch, cash only