Home

Check 1-2-3

+ Tessel + Niko + Neighbours Burning Neighbours

Concert
Datum
vr 6 sep 19
Open
19:15
Aanvang
20:00
Locatie

Vrijdagmiddag klaar: Check. Zin in bier. Check. Nieuwe topbands: Check!

Begin het weekend met drie upcoming bands van eigen bodem die hoge ogen gooien met hun prikkelende indie-anthems. Het aanstormende talent, de succesformule van Popronde of de hype op alle blogs: het type act dat je op Check 1-2-3 kan verwachten. De keuken is open voor een altijd andere (vega)special, het bier staat klaar, en voor 6 euro is het ook nog eens drie keer muzikaal raak. Als dát geen kickstart van je weekend is… 

Tessel
Indiejams die nog een kilometer of drie dromerig doorgalmen. Dat is wel zo’n beetje het Utrechtse TESSEL in één zin. En waar speel je die galmnummers nou beter met veel reverb dan langs een golvende oceaan? Van surf zijn deze vier Utrechtenaren niet vies, van pakkende gitaarmelodieën ook niet. Songs over een Beach House, geïnspireerd door Beach Fossils, die jij kunt belusteren met een biertsj.

Niko
Met een oeuvre vol dansbare indierock bezingt Niko de romantiek van een bloedlip, skatebanen van beton en knipperend TL-licht. Leden van Taymir, F en Soul Sister Dance Revolution vormen deze band met een rauwe, puntige slacker-attitude. Van solo naar full band, zo ook van studentenkamer naar festival: Grasnapolsky en Motel Mozaïque stonden rond eerste EP You Might Like It, But I Might Just Hate It op het lijstje overwinningen. Met nieuwe singles Myself en Nine Out of Ten – de vooruitgesnelde singles van een nieuwe EP – bewijst Niko nog een trap hoger te zijn geklommen. Ook nog eens met een geluid dat de Nederlandse clubs makkelijk aankan. 

Neighbours Burning Neighbours
Vier Rotterdamse muzikanten uit verschillende stromingen die elkaar al lang kenden, maar pas begin vorig jaar muzikaal tot elkaar kwamen. Het leidde tot het compromisloze Neighbours Burning Neighbours, een band die post-punk maakt vol onverwachte afslagen vol shoegaze, explosieve noise en drumfills die je haren overeind doen staan. Officiële releases zijn er nog niet, maar een perfecte kennismaking is er in de vorm van twee livesessies, waarin de band in korte tijd laat zien wat ze in huis hebben. Of je komt gewoon lekker naar Check 1-2-3 om kennis te maken, natuurlijk!

Pin only
If merch, cash only