Home

Chuck Prophet & The Mission Express

+ Our Man In The Field

Concert
Datum
zo 22 mei 22
Open
20:00
Aanvang
20:30
Locatie
Voor liefhebbers van
Beck, The Verve, Jason Isbells.
Gepresenteerd door
EKKO & TivoliVredenburg presenteren:

Rootsy pop met een groots rock-randje.

Dit concert is afgelast in verband met ziekte van Chuck Prophet, waardoor het hem niet lukt om alle shows van zijn tournee te spelen. Kaartkopers ontvangen per mail bericht met daarin meer informatie over dit eerder verplaatste concert van 3 juni 2020 & 15 mei 2021.

Chuck Prophet is een goed bewaard rockgeheim. Hij begon zijn carrière in de psychedelische band Green on Red. Hij ontwikkelde jarenlang zijn vaardigheden als singer/songwriter, bandleider, zanger en gitarist, en werkte samen met Cake, Peter Buck (R.E.M.), Solomon Burke en Kim Carnes. Inmiddels verschenen er al heel wat platen van deze artiest die rootsy pop met grootse gebaren en rock-invloeden maakt. Binnenkort verschijnt zijn nieuwe plaat, waarvan al twee singles zijn uitgebracht.

Als een razende reporter brengt de Engelse singer-songwriter Alexander Ellis, alias Our Man In The Field, de yeehaw naar de UK. Zijn verslag van wereldreizen door de droogste woestijnen en grootste canyons zijn verpakt in een prachtig weidse Americana-sound en intieme folky banjo- en gitaarklanken. De introspectieve, ziel uitstortende stijl is warm, vertrouwd en voelt nieuw door het frisse perspectief dat Ellis op een toch wat stoffig genre schijnt. Niet voor niks leverde het hem een nominatie voor de Americana UK awards op. Zie hem, samen met een Company of Strangers, als voorprogramma van Chuck Prophet & The Mission Express.