Home

Clash of the Titans: 1/2 Finale

Concert
Datum
do 11 mei 17
Open
19:30
Aanvang
20:00
Locatie

Laat je verrassen door een nieuwe lichting Utrechtse bands en support die local scene!

De eerste halve finale van Utrechts Grootste en Gezelligste Bandwedstrijd Clash of the Titans vindt hier plaats. Uit de nieuwe oogst van 40 Utrechtse bands van dit jaar resten er nog 8 halve finalisten en 5 bands die via de Wildcard Ronde mogen proberen door te dringen naar de finale in De Helling op zaterdag 24 juni. De wildcardronde is 19 mei in ACU en de andere halve finale op 26 mei in dB’s

Tijdens de eerste halve finale strijden de volgende bands om een plekje in de grote finale:

AMAROCofficial
Stuwende melodische metal met invloeden van bands als Slipknot, Bullet For My Valentine, Dorje en Creed.

DJHAGY
“A band, not as you’d expect a DJ, with a mellow 
groove accompanied by a soothing bariton voice”.

Beerbottle Chopsticks
Een jong, explosief grunge and garage-punk trio met een go-hard-or-go-home mentaliteit. Geen gezeik, gewoon spelen en gaan. De combinatie van een fuck-it attitude en een overdosis energie zijn kernmerkend voor hun muziek en uitstraling. Teksten gaan over buitenbeentjes, drankproblemen en opgebouwde tienerfrustraties. Invloeden zijn o.a. Orwells, Canshaker Pi en FIDLAR.

Black Monsoon
Sonic Youth, Blood Red Shoes en PJ Harvey, dat zijn de invloeden van Black Monsoon. Het drietal uit Deventer en Utrecht omschrijft hun muziek als Noise-Grunge. Teun en Jacquelien beiden op gitaar en zang, en Marjolijn op de drums. Geen bassist, geen toetsen, niet moeilijk doen.
In de zomer van 2016 nam het drietal hun eerste EP op. Om het geluid zo natuurlijk en ongepoetst mogelijk vast te leggen, trok de band naar Vlaanderen. Onder de rook van Antwerpen werkte de band in de SputnikStudio met producer Joes Brands, die de dynamiek en de oorsprong van het geluid van de band natuurgetrouw vastlegde, met het motto “Alles moet kapot!”


Concert + eten: EKKO Eetcafe
Je kunt voorafgaand aan het concert eten in EKKO Eetcafe. Reserveer via EKKO.nl/cafe, laat je concertticket zien aan de bediening bij het afrekenen en krijg €2,50 korting op het eten.

De nadruk in de menu’s ligt op groentebereiding, die elke keer anders is. Een voor-, hoofd- en nagerecht voor €15,-*. Vleesliefhebber? Vegetariër? Snak je naar een allergenen-vrije maal? Kan allemaal.

* Let op: reservering voor EKKO Eetcafe is verplicht om gebruik te kunnen maken van de korting. Vol = vol.