Home

Clash of the Titans

+ Smash the Hourglass+capgras+iron Mike and the Ironics+category Two+goodlife Gentlemen

Datum
do 7 mrt 13
Open
20:00
Aanvang
20:15
Locatie
Voor liefhebbers van
DIVERSE
Gepresenteerd door
Voorronde #7

Clash of the Titans is een Utrechtse bandwedstrijd die oorspronkelijk is opgezet als bandwedstrijd voor bands die oefenen in dB’s oefenstudio’s. Stichting Ruis, de organisatie verantwoordelijk voor de programmering binnen dB’s, is de originele initiatiefnemer en organisator van deze bandwedstrijd die al geruime tijd is uitgebreid naar een wedstrijd voor alle bands uit de stad Utrecht en directe omgeving. De wedstrijd kent een rijke geschiedenis, die teruggaat tot 1998. Sindsdien heeft de Clash roemrijke (en ook minder roemvolle) winnaars voortgebracht als We vs Death, the Walt, Kismet, de Stropstrikkers, Sheriff of Hong Kong en Marock ’n Roll (tevens eervol derde in de afgelopen Sena Pop Awards). Steevast wordt de Clash in de pers omschreven als `Utrechts meest sfeervolle bandwedstrijd’ en met het verscheiden van het Uur U en andere bandwedstrijden uit het verleden, is de Clash gepromoveerd tot één van de weinige overgebleven, en in ieder geval de grootste bandwedstrijd van de stad Utrecht.

Line up:

Smash the Hourglass (post-hardcore)
Smash The Hourglass is een 6 koppige Post-Hardcore formatie uit Utrecht. Zij mixen stevige breakdowns met catchy refreinen, te vergelijken met Asking Alexandria en Of Mice & Men. Binnen een jaar hebben zij al verschillende sponsors en endorsements aangetrokken zoals Mayfish Custom Drums (BE), Arkaik Clothing (USA) en Heratic Clothing (ASIA). Met volle ambitie tillen zij de band langzaam maar zeker naar een hoger niveau.
http://www.facebook.com/SmashTheHourglassband

Capgras
Een heldere stem die melodieus zingt, een afwisseling van sferische klanken met scheurende gitaren: dat is wat Capgras is. Alternatieve jazzy pop noise zuigt je op tijdens de optredens van Capgras.
http://www.facebook.com/CapgrasMusic

Iron Mike and the Ironics (vuige stonerrocknpunkroll)
Iron Mike and the Ironics maakt rock’n’roll zoals rock’n’roll bedoeld is: hard, lomp, vuig en met veel plezier. Soms snel, soms sneller, maar altijd met overtuiging. AC/DC op krachtstroom. Bier, zweet, versterkers voluit, niet lullen maar spelen.
facebook.com/ironmikeandtheironics

Category Two
Category Two speelt hardcore punk in de stijl van Rise Against. Strakke, harde maar toch emotionele nummers.
http://categorytwo.bandcamp.com/

Goodlife gentlemen (alternatieve rock/funk)
Geïnspireerd door o.a. The Red Hot Chili peppers, Jamiroquai, Queen en John Mayer: een bijzondere mix van stijlen.
http://www.facebook.com/pages/Goodlife-Gentlemen/145786292178703?ref=hl