Home

Clash of the Titans

+ Halve Finale

Datum
vr 18 feb 11
Open
20:00
Aanvang
20:30
Locatie
Voor liefhebbers van
BANDWEDSTRIJD

Na 10 voorrondes waarin niet minder dan 50 bands hun muzikale kunsten hebben vertoond, heeft de deskundige jury het muzikale kaf van het koren weten te scheiden en blijven we over met alleen maar winnaars waarvan er toch weer drie gaan verliezen; het leven is hard, de Clash ook! In deze eerste halve finale in EKKO vijf bands die met vlag en wimpel hun voorronde wisten te winnen. De namen van deze muzikale reuzendoders zijn: RUA, Man Made Ivory, Najchevski, Dum Dum Fever & Avotaz. Let the games begin!!!!!!!!!!! Jetzt gehts los.

RUA  
Female Fronted Stoner. De jury zei over deze band: Ter vergelijking met de bio van de vorige band, het komende stukje (door de band aangeleverde) tekst dekt volledig de lading van Rua: “In je gezicht groovende stonermetal met een psychedelisch punksausje. Klinkt als PJ Harvey met een agressieprobleem voor een Chinese gitaarmuur met nooit aflatende funderingswerkzaamheden.” En dat dus precies wat we krijgen. Een vette muur van geluid, verschillende lagen die als puzzelstukjes in elkaar passen, sterke zangeres, een band met eenheid en een sound die vol in je gezicht slaat. De ingehouden of opgekropte woede mag af en toe wat meer naar buiten komen.

Man Made Ivory  
Dikke stoner. De Jury zei over deze band: Vorig jaar eiste de jury van Second7 dat ze alle Creed-cd’s zouden inleveren. Iets vergelijkbaars kunnen we zeggen over Man Made Ivory. Het is loeistrak en staat als een huis, maar het is wel heel erg de platgetreden paden van de nineties-rock. Maar toch, alle bandleden kennen hun plaats, zijn goed in wat ze moeten doen en die zanger is met afstand de beste van de avond.


Najchevski  
De jury: Meest uitgebalanceerde sound, hier is goed over nagedacht. De toetsen en zang zijn nog niet overtuigend, wel de meeste potentie en mogelijkheden tot groei. Merendeel van triprockende liedjes zijn nog niet overtuigend, maar één van de nummers binnen de set was het beste wat we vanavond hebben gehoord. Deze voorronde weinig onderling verschil in niveau en kwaliteit; de keuze voor Najchevski is vooral gevallen op het punt van potentie en groei op de lange termijn.

 

Dum Dum Fever 
De jury: Vette sound, interessante mix van invloeden (Fugazi, TAD). Strak, veel dynamiek, goeie spanningsopbouw, geweldig laatste nummer. Probeer te werken aan podiumpresentatie; dit was iets teveel alsof we in de oefenruimte meekeken. Over potentie valt te twisten (is band hobby naast werk of willen ze er echt voor gaan), maar over het geheel toch meer kwaliteit dan Purest of Pain. We zien ze terug in de halve finale.

Avtovaz 
De jury: De opener van de laatse voorronde verovert uiteindelijk het laatste plekje in de halve finales. De melodieuze postrock van Avtovaz lijkt in het eerste nummer de gebaande paden van het genre in te slaan, maar uiteindelijk zit er genoeg afwisseling in de mooie volle sound. De toetsenist mag wat minder los gaan op z’n effecten, die niet altijd wat toevoegen (en soms gewoon echt lelijk zijn). De huidige manier van zingen is niet altijd geslaagd, misschien is het puur instrumentaal zelfs mooier. Het mag nog wat strakker en met beter afgestelde instrumenten, maar de potentie is er.