Home

Clash of the Titans

Datum
do 7 jan 10
Open
20:00
Aanvang
20:30
Locatie
Voor liefhebbers van
BANDWEDSTRIJD
Gepresenteerd door
Voorronde

De Clash of the Titans is een Utrechtse bandwedstrijd die oorspronkelijk is opgezet als bandwedstrijd voor bands die oefenen in dB’s oefenstudio’s. Stichting Ruis, de organisatie verantwoordelijk voor de programmering binnen dB’s, is de originele initiatiefnemer en organisator van deze bandwedstrijd die al geruime tijd is uitgebreid naar een wedstrijd voor alle bands uit de stad Utrecht en directe omgeving. De wedstrijd kent een rijke geschiedenis, die teruggaat tot 1998. Sindsdien heeft de Clash roemrijke (en ook minder roemvolle) winnaars voortgebracht als We vs Death, the Walt, Kismet, de Stropstrikkers, Sheriff of Hong Kong en dit jaar nog Marock ’n Roll (tevens eervol derde in de afgelopen Sena Pop Awards). Steevast wordt de Clash in de pers omschreven als ‘Utrechts meest sfeervolle bandwedstrijd’ en met het verscheiden van het Uur U en andere bandwedstrijden uit het verleden, is de Clash gepromoveerd tot één van de weinige overgebleven, en in ieder geval de grootste bandwedstrijd van de stad Utrecht (de andere zijn het Geheim van Starsound en de HKU Popprijs).

De Bandwedstrijd van Utrecht en directe omgeving

Net als editie 2008/2009 heeft Stichting Ruis voor de komende editie ervoor gekozen een aantal voorrondes en finalerondes onder te brengen bij collega-podia ACU en EKKO om de bandwedstrijd nog meer uitstraling te geven binnen de stad. Nieuw in deze editie is de uitbreiding van de bandwedstrijd naar de Utrechtse vinexwijk Leidsche Rijn. In samenwerking met Cultuur 19 en Azotod de Meern zal hier op zaterdag 6 februari de laatste van tien voorrondes gehouden worden. Bands uit deze regio worden via deze nieuwe partners actief benaderd voor deelname aan de Clash of the Titans 2009/2010.

Het verloop van de bandwedstrijd is te volgen op de aparte website: http://www.clash.dbstudio.nl/

Voor elke voorronde zal een bekwame jury, in principe altijd bestaande uit een (of meerdere) muzikant(en), muziekjournalisten (3voor12, MusicFrom, Utracks) en een of meerdere muziekorganisatoren (boekers van bijvoorbeeld ACU, EKKO, Dwergpop of Geinbeat). De jury wordt net als de twee voorgaande edities voorgezeten door Hans Vrijmoed, ex-hoofredacteur van 3voor12/Utrecht en tegenwoordig free-lance popjournalist voor onder andere KindaMuzik en Alternative Blog.

De Finale van de Clash 2008/2009 zal op zaterdag 27 maart 2010 plaatsvinden in EKKO.

Inschrijving

Bands uit Utrecht en directe omgeving kunnen zich aanmelden via het speciale aanmeldingsformulier op www.dbstudio.nl onder de banner Clash of the Titans.

Alle bands die zich inschrijven, ontvangen uiterlijk in de tweede week van november bericht.

Er is een summier aantal voorwaarden aan de inschrijving verbonden:

  • de competitie is uitsluitend bestemd voor bands uit Utrecht en directe omgeving;
  • coverbands zijn uitgesloten van de competitie (daar zijn andere wedstrijden voor);
  • bands dienen te beschikken over opnames, hetzij via myspace, MP3’s, demo’s of website.