Home

Clash of the Titans

+ Voorronde 1

Club
Datum
do 23 jan 14
Open
20:00
Aanvang
20:15
Locatie

Eerste voorronde van Utrechtse bandjeswedstrijd.

Clash of the Titans is een wedstrijd voor bands en muzikanten uit de provincie Utrecht. In elke voorronde zullen vijf bands het tegen elkaar opnemen. Een bekwame jury, in principe altijd bestaande uit muzikanten, muziekjournalisten of muziekorganisatoren, beslist wie er doorgaat naar de halve finale.

 

Deceitful Echoes is een 4-koppige melodic progressive rock formatie die is gevormd door 4 vrienden in een zoektocht naar muzikanten voor een band. Geïnspireerd door verschillende rock, metal en alternatieve bands, schrijft ze muziek die kan worden gedefinieerd als energiek en gevoelig.

Resurrect Tomorrow is een vierkoppige thrashmetal band uit omgeving Utrecht. De band begon in februari 2012 en is gelijk begonnen met het schrijven van nummers voor hun onlangs uitgekomen album ‘A Dying Lie’. Hun ‘less-is-more en no-subtelty’ houding zorgt voor een rauwe thrashmetal sound met plaats voor melodie. Voor Resurrect Tomorrow is nooit iets hard genoeg!

Charmplay is een engelstalige indie-pop band uit Nederland. Deze heren combineren aanstekelijke melodieën met dansbare ritmes en een ‘feelgood vibe’. De teksten zijn autobiografisch maar toch herkenbaar voor velen. Energieke live performances die met flair worden gebracht maken het plaatje af. De popsongs worden gebracht met de nodige charme en een knipoog.

What Gloom brengt met hun psychedelische indiepop – rock je hoofd van slag en je lijf op hol. De band, geformeerd op het conservatorium te Utrecht, heeft binnen een jaar tijd een intensief repertoire geproduceerd dat muzikaal alle kanten op schiet, maar steeds de rode draad van maffe licks en bizarre twists behoudt.

Beyond Violet maakt een mix van rock, gothic en metal. De band brengt pakkende melodieen en een theatrale, energieke sound. Invloeden zijn onder andere Rammstein, Muse, Unsun, Within Temptation, Syrenia en Arch Enemy. Eind januari komt de EP ‘Frozen Words’ uit.