Home

Clash of the Titans

+ Wooden Soldiers + The Royal Engineers + The Macaws + Seedorf + Ill & Ape

Overig
Datum
do 24 apr 14
Open
19:45
Aanvang
20:15
Locatie
Gepresenteerd door
Halve finale #2

Tweede halve finale van Utrechtse bandjeswedstrijd.

Let op: in verband met verwachte drukte gaan we een kwartiertje eerder open, om 19:45 uur!

Clash of the Titans is een wedstrijd voor bands en muzikanten uit de provincie Utrecht. In deze halve finale zullen vijf bands het tegen elkaar opnemen. Een bekwame jury, in principe altijd bestaande uit muzikanten, muziekjournalisten of muziekorganisatoren, beslist wie er doorgaat naar de uiteindelijke finale.

Wooden Soldiers
In een stijl die het beste te omschrijven is als soulfolk met een jazzy randje bezingt Wooden Soldiers de kleine dingen in het leven waar je lang over na kunt denken. Echte gevoelsmuziek met meerstemmige lijnen voor de fijnzinnige luisteraar, een heerlijk warm bad om in weg te zakken.

The Royal Engineers
Stomende jaren ’70 pop, beïnvloed door The Police, The Beatles en Herman Brood and his Wild Romance.

The Macaws
Catchy refreinen en een alternatieve rocksound met een oldskool randje. Dat zijn ‘The Macaws’ uit Amsterdam. De band bestaat uit zangeres Simone van Vugt, zanger Remy de Boer, gitarist Julien Graute, bassist Bronco Kuijt en drummer Guy Pek. De veelvuldig terugkerende samenzang en de stevige, bombastische rockbeats in hun blues-georiënteerde songs zijn te vergelijken met bands als Biffy Clyro, Band of Skulls en The Dead Weather, maar de band heeft vooral een heel eigen geluid. 

Seedorf
Seedorf is een 5-koppige instrumentale rockband uit Utrecht, gevormd uit voormalige leden van Captain Darling, Chuck Norris en Golden Receivers. Op de nog te verschijnen debuut LP (begin 2014) speelt Seedorf met dynamiek en verrast de luisteraar met een puike afwisseling van catchy gitaartunes en muren van distortion gitaargeweld. Belangrijke invloeden zijn (o.a.) Mogwai, Do Make Say Think, Built to Spill, Explosions in the Sky en My Vitriol. Dat zang niet altijd nodig is bewijst Seedorf door met liefst 3 gitaristen en evenveel unieke partijen de luisteraar mee te nemen naar de donkerste krochten van de muziek, en weer netjes, bij zonsopkomst, thuis te brengen met een verlangen naar meer.

Ill & Ape
Ill & Ape zijn twee broers die, na jaren apart van elkaar gewerkt te hebben, de handen in elkaar hebben geslagen om met een nieuw geluid te komen. Dit heeft zich ontaard in een EP en een album die binnenkort uitkomen. Hun doel is om zoveel mogelijk shows te pakken en hun energie te delen met iedereen.