Home

Clash of the Titans

+ Lavette + Seven Year Servant + Repherence + Stontjie Crew + Vagabond

Club
Datum
do 13 feb 14
Open
20:00
Aanvang
20:15
Locatie
Gepresenteerd door
Voorronde 4

Vierde voorronde van Utrechtse bandjeswedstrijd.

Voor aanvang van dit concert is ons eetcafé geopend, waarvoor er speciale combitickets beschikbaar zijn. Geniet van een heerlijk vegetarisch driegangendiner voorafgaand aan het concert, waarbij je €2,50 korting krijgt. Voor meer informatie over het eetcafé, klik hier.

Clash of the Titans is een wedstrijd voor bands en muzikanten uit de provincie Utrecht. In elke voorronde zullen vijf bands het tegen elkaar opnemen. Een bekwame jury, in principe altijd bestaande uit muzikanten, muziekjournalisten of muziekorganisatoren, beslist wie er doorgaat naar de halve finale.

LaVette speelt energieke pop/rock met een attitude. De vijfkoppige formatie kenmerkt zich door catchy nummers met een solide sound. De nummers worden stevig neergezet, waarbij de samenzang van de twee charismatische frontvrouwen een geheel eigen sound geeft die uniek is voor bands uit dit genre.

De Utrechtse band Seven Year Servant is in het voorjaar van 2012 gestart als een driemansformatie. De rock/metal­achtergrond en voorliefde voor singer­songwriters leverde genoeg inspiratie voor veelzijdige muziek. Al snel bleek dat de ambities in het schrijven van muziek groter waren dan de drie bandleden live zouden kunnen uitvoeren. Na toevoeging van een tweede gitarist kan Seven Year Servant nu als viertallige band op het podium recht doen aan hun eerste album ‘The Half Life of Fact’, dat begin 2014 zal uit komen.

Repherence is een rockband uit de provincies Utrecht en Zuid-Holland. De band bestaat uit vijf jonge, enthousiaste muzikanten die midden in het studentleven staan. De muzikale stijl is te omschrijven als een mix tussen rock en pop, met invloeden uit diverse andere stijlen zoals punk, progressieve rock en folk. Sinds 2013 treedt het vijftal op met hun eigen repertoire op elke mogelijk podium wat ze tegenkomen; van een klein café met een handjevol mensen tot een groot podium met duizenden mensen. Ongeacht waar ze spelen, ze genieten van hun muziek en dit stralen ze uit!

De band Stontjie Reggae Crew is een 8-koppig gezelschap afkomstig uit alle Etnische geledingen van Suriname en Nederland. Stontjie is dan ook niet zomaar een reggae groep, maar experimenteert op interessante wijze met de verschillende identiteiten van de afzonderlijke groepsleden. Het blijft dan ook moeilijk om een bepaalde stempel op deze band te drukken of ze te typeren. Misschien komt de aloude “no-more-meditation-style” wel het dichtst bij. Men wisselt namelijk moeiteloos de romantische “lovers- rock” af met de wat zwaardere “roots” maar ook alles wat binnen dat bereik ligt. Opzettelijk is bij de live-performance dan ook gekozen voor een ruw-rafelige, pure en schijnbaar ongepolijste sound-output. Nadrukkelijk worden de grenzen opgezocht, bewust bedoeld om het (grass)”roots”- gevoel over te brengen, daarbij alle drempels wegnemend.

Vagabond is een 5-koppige jonge band uit Utrecht. Ze spelen sinds oktober 2013 samen en willen binnenkort hun eerste EP gaan opnemen. Door een speling van het lot zijn ze bij elkaar terecht gekomen en zijn er allemaal van overtuigd dat het een reden heeft dat hun paden elkaar gekruist hebben. De nummers lopen uiteen qua inhoud maar bevatten allemaal wel een soort boodschap. Vanuit dat oogpunt proberen ze ook te schrijven. De grootste inspiratiebronnen zijn Tom Waits, Joe Cocker & Jimi Hendrix. Ze omschrijven het zelf altijd als sixties blues/rock.