Home

Coppersky

+ San Francisco (f.t. Timmerman) + Lost Bear

Concert
Datum
do 10 okt 13
Open
20:00
Aanvang
20:30
Locatie
Voor liefhebbers van
We Were Promised Jetpacks, The Gaslight Anthem, Test Icicles
Gepresenteerd door
Album release

Stuwende, intelligente rock met invloeden uit indie, punk en alternative.

Coppersky is een Utrechtse band van drie broers en aangevuld met twee goede vrienden. Vriendschap is het fundament waarop de band is gebouwd, en de enige reden voor haar bestaan. Hun muziek kan worden omschreven als stuwende, intelligente rock met invloeden uit indie, punk en alternative. De band speelde al eerder in het voorprogramma van bijvoorbeeld We Were Promised Jetpacks, werd uitgeroepen tot 3FM Serious Talent en 3voor12 Hollandse Nieuwe, deed mee aan de Popronde 2012 en eerder dit jaar diverse shows tijdens Stukafest.

Op 10 oktober presenteert de band haar debuutalbum bij ons in EKKO. Voor die tijd kan je de eerste single van de band al verwachten.

San Francisco (F. T. Timmerman)
San Francisco (Franc T. Timmerman (o.a. The Guilt, Blaudzun) brengt je in een wereld van extremen, waarin intimiteit, onthechting, relativeren en zwelgen elkaar onophoudelijk afwisselen. Zijn songs zijn er van begin tot eind op uit om je vast te grijpen en niet meer los te laten. Hoe kan het ook anders met invloeden van Radiohead, Ryan Adams, The Cure en Arcade Fire? Hakuna matata niet inbegrepen. 

Lost Bear Na vijf jaar gooit het Utrechtse Lost Bear het roer om: gewapend met slechts één drummer (in plaats van twee) en zonder trompet flirt het vijftal met krautrock en psychedelica, naast de gebruikelijke 90’s indierock. Gebleven is de tomeloze energie en inzet, en de catchy liedjes verstopt onder een zinderende bak herrie.