Home

Derya Yildirim & Grup Şimşek

+ Rebel Up

Concert
Datum
za 1 jun 19
Open
19:30
Aanvang
20:30
Locatie
Voor liefhebbers van
Selda Bagcan, Altin Gün, Gaye Su Akyol
Gepresenteerd door
Cosmosis:

Traditionele Turkse folk opgewaardeerd met moderne grooves, funk en psychedelia.

Cosmosis presenteert een reeks concerten met de meest bijzondere popmuziek uit niet-westerse landen. Wat kun je verwachten? Geen traditionele wereldmuziek, maar urgente en dansbare toekomstmuziek uit verre landen.

Twee jaar na het grote succes van single ‘Nem Kaldi’ komt psych-pop sensatie Derya Yildirim & Grup Şimşek nu eindelijk met het langverwachte debuutalbum ‘Kar Yağar’. En het was het wachten meer dan waard! Het kenmerkende geluid van de bağlama en de geweldige stem van Derya Yildirim zijn de onomstreden troefkaarten, de band maakt het geheel moderner, dansbaarder en psychedelischer. Een lofzang voor de rijke muziekgeschiedenis van de Anatolische folkrock, gerestaureerd en vertaald naar de 21e eeuw. Deze lente komen ze naar Utrecht, een week nadat de plaat uitkomt.

Al meer dan 10 jaar kleurt Rebel Up het Brusselse & Amsterdamse multiculturele nachtleven, in ondergrondse global sferen met avonden van hedendaagse global sounds. Op deze avond zal hij psychedelische warmup klanken uit de Turkse folklore en de Levant brengen.

Pin only
If merch, cash only