Home

Cultfarm invites Roman Flügel

+ Celestial Terrestrial

Concert
Datum
vr 21 feb 14
Open
23:00
Aanvang
23:00
Locatie

Voor deze editie een vier uur durende set van de Duitse DJ/producer Roman Flügel.

Voor de eerste Cultfarm in 2014 verwelkomen wij de Duitse dj/producer Roman Flügel. Bij velen zal direct zijn monsterhit “Geht’s Noch?” opdoemen, maar Flügel is gelukkig veel meer dan deze platte schuiver uit 2005. Sinds de vroege jaren ’90 heeft de Duitser een indrukwekkende discografie opgebouwd waar de kwaliteit en veelzijdigheid vanaf druipt. 

De mystieke Flügel heeft zich muzikaal nooit geconformeerd en heeft met een legio aan collectieven en aliassen zoals Roman IV, Alter Ego, Eight Miles High en Acid Jesus juist genres willen verkennen. Met de muzikale expedities was het voor de dj/producer uit Frankfurt een logisch vervolg om zijn muziek onder een eigen label uit te kunnen brengen. Met het (mede-)oprichten van Klang Elektronik, Ongaku Musik en met name Playhouse heeft Flügel veel betekend voor de Duitse elektronische muziekscene en de ontwikkeling van artiesten zoals Isolée, Villalobos en LoSoul.

De laatste jaren heeft Roman Flügel het monniker-gordijn rond zijn persoon opgetrokken en focust hij zich meer op remixes en producties onder zijn eigen naam. Dit leverde in 2011 dan ook eindelijk zijn eerste(!) solo album “Fatty Folders” op. Andere recente voorbeelden zijn releases op Clone’s Jack For Days, Dial en Live at Robert Johnson.

Verwacht deze aankomende Cultfarm een zeer veelzijdige set van allrounder Roman Flügel. Met ons gebruikelijke all-night principe van 4 uur kan hij niet anders dan ons gaan verheerlijken met vergeten classics en juist verbazen met een aantal genre-experimenten. De support wordt deze nacht wederom geleverd door Celestrial Terrestrial, die met hun kosmische tracks het universum net weer een beetje verder laten uitdijen. 

 

Voorverkoop: 8,00
Deurverkoop: 10,00