Home

Culturele Zondag: Niemandsland

+ Nachlader + Schwefelgelb + We Love People in Bearsuits

Datum
zo 8 nov 09
Open
20:00
Aanvang
20:30
Locatie
Voor liefhebbers van
ELECTRO/POP/INDIE

Dit weekend is het bijna op de dag af de twintigste verjaardag van de Val van de Muur. Op 9 november 1989 werd Duitsland weer één land en het zwaarbewaakte grensgebied ineens een soort Niemandsland. Deze historische gebeurtenis vormt de rode draad voor deze Culturele Zondag; Niemandsland. Op zoek naar grenzen en grenzeloosheid in 030, de kengetallen van zowel Berlijn als Utrecht.

Sindsdien bloeide vooral de elektronische muziek in wereldstad Berlijn, van hard en industrieel tot humoristisch en toegankelijk. In EKKO een paar van de leukste electropopbands uit de Duitse hoofdstad.

Nachlader maakte al eens furore op Eurosonic en speelde in Utrecht als voorprogramma van Wir Sind Helden. Vrolijke retro synthpop met meezing-refreintjes, slogans en een geweldige liveshow.

Ghettotech noemen ze het zelf, de mannen van Schwefelgelb. Geïnspireerd door de jaren ’80 Neue Deutsche Welle-band D.A.F. maakt het gezelschap een rellerige mix van new wave, beats, punk en electropunk.

We Love People In Bearsuits heeft EKKO al meer dan eens op z’n kop gezet met hun melige electropop en dito podium-act. Pretentieloze en catchy liedjes tussen Kraftwerk en happy hardcore. Dansbaar en bij vlagen onweerstaanbaar.