Home

Culturele Zondag Nieuwjaarsduik

Overig
Datum
zo 15 jan 17
Open
12:30
Aanvang
13:00
Locatie

Een zondagmiddag cultuur snuiven in EKKO i.s.m. Gaudeamus Muziekweek en Rosa Ensemble, met o.a. pianist Martin Kohlstedt.

Culturele Zondag

EKKO is vandaag, behalve een programmerende instelling, ook het podium voor enkele gastinstellingen uit de stad Utrecht. Zowel Gaudeamus Muziekweek als Rosa Ensemble brengen vandaag een programma onderdeel naar de Bemuurde Weerd en presenteren naast de door EKKO gepresenteerde act Martin Kohlstedt ander programma. Deze middag is samengesteld door de drie instellingen samen i.h.k.v. de Nieuwjaarsduik van de Culturele Zondagen, een initiatief van Cultuurpromotie Utrecht.

Martin Kohlstedt

EKKO presenteert deze bijzondere Duitse pianist die tevens lid is van de elektronicaprojecten Marbert Rocel en Karocel. Een aantal jaar geleden stond hij dus al op de planken in EKKO, maar in een broeierige nachtsetting. Voor deze middag zal moeten blijken of hij het puur bij de minimalistische pianoklanken houdt of toch zijn electronica mee heeft genomen om er extra muzikale lagen aan toe te voegen. Wij gokken op een experimentele set.

Bellyhorn – Future Folk Instruments

De Bellyhorn is een reusachtig nieuw instrument (“oogt als een walvis, klink goed” kopte NRC), ontwikkeld door Dianne Verdonk in samenwerking met vier creatieve makers uit Vechtclub XL. Tijdens een residentie van Dianne bij Gaudeamus Muziekweek en Vechtclub XL ontwikkelde Dianne een nieuw instrumentarium voor elektro-akoestische folkmuziek. De Bellyhorn was reeds succesvol op de Gaudeamus Muziekweek en in de Dutch Design Week. En het leuke is: je kunt hem aanraken! En er zelf op spelen! Na een korte performance legt Dianne uit hoe de Bellyhorn werkt en kun je er je eigen compositie mee maken.

13:00 open

13:00 – 16:30 Bellyhorn

13:00 – 13:20 Rosa Ensemble speelt De Deense Detective

14:00 – 14:20 Rosa Ensemble speelt De Deense Detective

15:00 – 16:00 Martin Kohlstedt

16:10 – 16:30 Rosa Ensemble speelt De Deense Detective