Home

Customs

+ Aestrid

Datum
za 23 jul 11
Open
20:00
Aanvang
20:30
Locatie
Voor liefhebbers van
INDIE / POSTPUNK

Met een voorliefde voor jaren tachtigbands als The Human League en Joy Division staan deze Vlamingen altijd strak in het pak op het podium. Hun eerste album Enter the characters sloeg in als een bommetje. En of hun tweede album net zo’n impact heeft, ervaar je vanavond. Deze knapen zijn nu namelijk druk, heel druk bezig met hun nieuwe plaat. Wij hebben er goesting in. Nieuw album ‘Harlequins of Love’

‘Harlequins Of Love’  is de opvolger van ‘Enter The Characters’  uit 2009 en wijkt qua sound danig af van zijn succesvolle voorganger. Naast de typische Customs-patronen brengen zanger Kristof Uittebroek, bassist Joan Govaerts, gitarist Jelle Janse en drummer Ace Zec een nieuw arsenaal aan klanken in stelling die van ‘Harlequins Of Love’  een fris klinkend en beklijvend album maken.

Kristof Uittebroek (zanger): “Op ‘Harlequins Of Love’ hebben we voor het eerst de mogelijkheden van de opnamestudio ten volle benut. De songs zijn afwisselend, subtieler gearrangeerd en persoonlijker dan die op ons debuutalbum. Uit de albumtitel en ook uit de teksten sluimert hopelijk door dat Customs niet die donkere band is waarvoor we soms doorgaan. Integendeel, we houden net erg van de dualiteit tussen milde ironie en licht cynisme. Die tongue in cheekiness en gelaagdheid in geluid en teksten leunt veel dichter aan bij waar we binnen Customs voor staan.”  

Die gelaagdheid op ‘Harlequins Of Love’ is ook de verdienste van producer Jo Francken (Triggerfinger, Admiral Freebee). Hij smeedde in de Motormusic Studio’s in Mechelen een robuust muzikaal frame waarin de bandleden van Customs naar hartelust konden  experimenteren met nieuwe instrumenten en een ander geluid.

Voor de mastering trok Customs naar de legendarische Abbey Road Studios in Londen waar het een  beroep deed op Geoff Pesche (Gorillaz, Pulp, Coldplay).

De eerste single uit ‘Harlequins Of Love’ is “Harlequins”, een up tempo nummer dat energie, chaos en humor combineert met pop drums en synths in een dansbaar 80ies jasje.