Home

Cut Worms + Moaning

Concert
Datum
do 30 aug 18
Open
20:00
Aanvang
20:45
Locatie
Voor liefhebbers van
Allah Las, Nap Eyes, Omni
Gepresenteerd door
The Daily Indie presents:

SCHURENDE POSTPUNK EN NOSTALGISCHE 50’S EN 60’S POPBALLADS

Cut Worms is de eenmansband van singer-songwriter Max Clarke. Al vroeg dook hij in de wereld van warme geluiden en mooie beelden. Zijn nummers doen denken aan een knisperend haardvuur, waarbij nostalgische verhalen worden verteld: vertellingen en herinneringen verweven met de merkbare invloed van de Everly Brothers en het geluid van de jaren ’50 en ’60. Het straalt een bepaalde onschuld uit; ééntje van zomers struinen door groen begroeide velden, maar waar dan toch opeens een afgehakt oor blijkt te liggen. Het is het resultaat van een gekrenkte verteller.  

Het schurende postpunktrio Moaning beweegt van sentimenteel naar catastrofaal met ingetogen teksten gehuld in krachtige, dreunende dansliedjes. Hun net uitgebrachte debuutplaat laat een standvastig en zelfverzekerd geluid horen, met duidelijke invloeden van muzikale helden als New Order, Broadcast en Slowdive. Een kracht die met de jaren komt, zo stonden de afgelopen tien jaar geheel in het teken van spelen, optreden en schrijven. Gepolijst misschien, maar toch weet deze band met donkere, persoonlijke anekdotes en emoties een offer te brengen aan het publiek.

Kom vooraf gezellig eten in het EKKO eetcafé!
Op vertoon van je concertticket krijg je €2,50 korting op een driegangenmenu. Vlees, vis, vega(n); voor elk is er wat wils, altijd met groente in de hoofdrol. Gebruik maken van de korting? Reserveer dan wel even via EKKO.nl/cafe. Smakelijk!

Pin only
If merch, cash only