Home

DAAU

+ GRAEAE

Concert
Datum
do 25 mei 17
Open
20:00
Aanvang
20:30
Locatie
Gepresenteerd door
EKKO + TivoliVredenburg:

DAAU ontroert, verontrust en zoekt het avontuur op. Al 25 jaar.

Het is 2017. Dat betekent dat DAAU, ook bekend als Die Anarchistische Abendunterhaltung, 25 jaar bestaat. Om dat te vieren brengt de band een origineel retrospectief album uit. Curator Rudy Trouvé maakte een selectie uit het beste van 25 jaar muziek maken en nam deze opnieuw op in de studio, met gastrollen voor de oorspronkelijke leden Buni en Simon Lenski. Deze jubileumplaat wordt dit voorjaar verwacht.

Sinds 1992 verbaast DAAU de internationale muziekscene met hun muzikale vaardigheid, inventiviteit, aanstekelijke dynamiek en onnavolgbaar nieuw soort klassieke muziek, uitgevoerd met een ongewone combinatie van oude instrumenten (viool, cello, klarinet en accordeon).

DAAU ontroert, verontrust en zoekt het avontuur op. Invloeden uit de hedendaagse en klassieke muziek, en boven alles een grote emotionele zeggingskracht typeren de unieke sound van dit bijzonder ensemble.

Als voorprogramma: GRAEAE. Deze band klinkt als de schim die de krakende trap afdaalt, als de schaduw die steeds langer wordt in de lantaarn en als de kaars die langzaam opbrandt.

Met viool, bas, gitaar, accordeon en zang componeert en improviseert dit kwartet met vergeelde film noir als tegenspeler. Het resultaat zijn trage, fragiele liedjes als soundtrack van de film die hen dirigeert. Bohren und Der Club of Gore en Einstürzende Neubauten klinken door in hun spel, maar de manier waarop GRAEAE hun ideeën verklankt is geheel hun eigen.

Foto: © Tom Verbruggen 2016


Concert + eten: EKKO Eetcafe
Je kunt voorafgaand aan het concert eten in EKKO Eetcafe. Reserveer via EKKO.nl/cafe, laat je concertticket zien aan de bediening bij het afrekenen en krijg €2,50 korting op het eten.

De nadruk in de menu’s ligt op groentebereiding, die elke keer anders is. Een voor-, hoofd- en nagerecht voor €15,-*. Vleesliefhebber? Vegetariër? Snak je naar een allergenen-vrije maal? Kan allemaal.

* Let op: reservering voor EKKO Eetcafe is verplicht om gebruik te kunnen maken van de korting. Vol = vol.