Home

Dag van het Vinyl

+ Met O.a. Kraak & Smaak (dj-set) + St. Paul + Gijsbert Kamer

Datum
vr 28 okt 11
Open
17:00
Aanvang
17:00
Locatie
Voor liefhebbers van
PRESENTATIE ELPEES

Yes! We hebben het gehaald.. De persen staan op scherp en momenteel wordt de laatste hand gelegd aan het mooiste historisch document ooit: de hoogtepunten van 25 jaar EKKO op heus vinyl. Vanavond worden de EKKO platen gepresenteerd en staat EKKO de hele nacht in het teken van Vinyl. Een vinylmarkt, VinylDJ’s etc.

Niemand minder dan het zeer veelzijdige Kraak en Smaak is de headliner van de Dag van het Vinyl. Daar zijn wij natuurlijk zeer blij mee, want welke andere act draait er binnen één en hetzelfde jaar op festivals als Eurosonic (showcase), Rockit Open Air (techno) en Supernatural (funk)? Of verkoopt zowel Tivoli de Helling als de Poema uit? Dat bedoelen we. Twee uur lang fijne plaatjes van Mark, 50% van het duo.

Na Kraak en Smaak is het aan DJ St. Paul, die hard op weg is om een van de meest begeerde dj’s van het Nederlandse indiecircuit te worden. Zijn Helter Skelter avonden in Merleyn, Supermarkt en Rotown trekken keer op keer volle zalen en dan hebben we het nog niet eens over zijn residentie van Pop-O-Matic in Tivoli Oudegracht, waarmee hij elke donderdag voor een uitverkochte zaal speelt. Vanavond komt hij voor “de eerste keer sinds eeuwen” draaien met alleen vinyl, wat ongetwijfeld vele verrassingen op zal leveren. Een zeer speciale set.

Gijsbert Kamer zal komen met zijn Unknown Pleasures-concept waarmee hij eerder al furore maakte op onder andere Into The Great Wide Open. Deze man heeft een vinylcollectie van (post-)punk uit de begin jaren ’80 waar je u tegen zegt. Veelal vroege persingen van oude platen, die je zelden op zo’n kwaliteit door de speakers zal horen komen. Gijsbert Kamer draait voor Kraak en Smaak in de zaal.

Dave von Raven, vroeger frontman van The Madd en vandaag de dag van The Kik, komt ook langs. Hij zit natuurlijk vuistdiep in de beatscene, waarin vinyl een zeer belangrijke rol speelt. Hij komt een column verzorgen en zal daarna nog wat platen opzetten. Mseize en Prace van Habek komen vroeg op de avond een showcase scratchen geven. Alleen zuinig en voorzichtig omgaan met vinyl? Vergeet het, deze mannen mishandelen de plakken zwart goud op een angstaanjagend goede manier.

Verder is er nog veel en veel meer te beleven, eigenlijk te veel om op te noemen. Three Imaginary Boys komen een popbingo doen (raad het plaatje bij het plaatje) en de meisjes van MetDressing komen langs met de act ‘De Raddraaiers’, gegoten over het thema schoonwassen, waarbij je ook daadwerkelijk je verstofte vinyl kan laten wassen. En natuurlijk zou een avond die om vinyl draait natuurlijk niet compleet zijn zonder een uitgebreide ruil- en platenbeurs.

De entree is tussen 17.00 en 22.00 gratis. Daarna betaal je 6,-!