Home

Dans Dans

+ A Fugitive

Concert
Datum
zo 18 dec 16
Open
20:00
Aanvang
20:30
Locatie
Voor liefhebbers van
Taxiwars, Flying Horseman

Een zeldzaam goed op elkaar ingespeeld trio, dat vele stijlen omsmelt tot een eigen sound.

Dans Dans, dat is nog steeds het volstrekt unieke muzikale verbond tussen Bert Dockx (tevens frontman van het veelgeprezen Flying Horseman), Frederic Jacques (bassist bij de grote Mark Lanegan en zelf groots songsmid en zanger onder de naam Lyenn) en Steven Cassiers (alom bewonderd instrumentalist, o.a. bij Dez Mona en DAAU). Sinds haar debuut in 2012 verbaast dit trio met muziek die onmogelijk in één vak te plaatsen valt. Instrumentaal, atmosferich, meeslepend, geraffineerd en wild: Dans Dans bouwt onvermoeibaar verder aan haar hoogsteigen muzikale universum en bewijst schijnbaar achteloos keer op keer waarom het één van de meest intrigerende bands uit België en verre omstreken is.

Stond de band tot voor kort nog bekend om haar eigenzinnige bewerkingen van andermans werk, op vierde plaat Sand zijn bijna alle composities van eigen makelij. En zoals steeds zijn de composities voor deze drie rasmuzikanten slechts een startpunt om al improviserend een ongehoord spectrum aan muzikale landschappen en emoties te verkennen. Improviserend, maar met een onfeilbaar oor voor onwrikbare narratieve logica en aanstekelijke melodieën.

Rosan Rozema vormt de eenmansband A Fugitive. Ze combineert invloeden uit trip-hop, ambient, post-rock en R&B met intense vocalen. Zware galmende drums, ambient synths en gitaren komen samen in verhalen over het overgeven aan het lot. In het experiment vindt ze een donker geluid, dat ze met ingewikkelde composities geconcentreerd in elkaar weeft. Begin 2017 komt ze met een nieuwe EP, Coincidence, die ze opnam in Londen.