Home

De Ambassade

+ Luc Mast

Concert
Datum
vr 7 feb 20
Open
20:00
Aanvang
20:30
Locatie
Voor liefhebbers van
Identified Patient, Dollkraut, Karel, Job Sifre.

Nederlandstalige dark wave onthult eigen mysterie met nieuwe plaat.

In 2016 gonsde uit het niets de single Geen Genade rond. Een Nederlandstalige, synthesizer-gedreven track ergens tussen new wave en dark wave in. Op het eerste gehoor rechtstreeks afkomstig uit de jaren tachtig, met die gruizige afstandelijke vocals, midi-koortjes en een galmende drumcomputer. Wat ís dit, is de vraag die in YouTube-commentsecties opduikt en wave-verzamelaars bezighoudt. Is het een obscure reissue van een verloren cultband? Het gebrek aan antwoorden zorgt voor een underground hype die tot in de Berlijnse clubscene strekt. Na twee jaar mysterie keert De Ambassade terug met een nieuwe single: Verloren (2018). Daarop niet alleen de titeltrack maar ook een ode aan Earth & Fire-zangeres Jerney Kaagman. Langzaam verdwijnt de sluier die om De Ambassade is gehuld, en kondigen Pascal Pinkert, Timothy Francis en Aniek de Rooij hun eerste grote release aan: album Duistre Kamers, dat in september 2019 verschijnt. Naar aanleiding van de langspeler vol duistere electro en tekstuele leegte, geeft het trio een klein aantal shows op eigen bodem.

Het voorprogramma van vanavond is niet echt een voorprogramma te noemen maar meer een support-dj. Niemand minder dan Luc Mast zal deze avond muzikaal omlijsten. Echt veel tijd om te dj’en heeft Luc Mast niet meer. Als programmeur van De School zitten zijn dagen bomvol maar voor De Ambassade kon een uitzondering gemaakt worden. Naast de duistere synthesizersounds van De Ambassade dus ook een heerlijke selectie platen van Luc Mast. 

Kom vooraf gezellig eten in het EKKO eetcafé!
Elke drie maanden staat er weer iets nieuws op ons menu. Vlees, vis, vega(n); altijd voor elk wat wils, met groente in de hoofdrol. Daarnaast is de plantaardige Beyond Burger een heerlijke vaste prik op ons menu. Kom je gezellig eten? Handig om even te reserveren via EKKO.nl/cafe. Smakelijk!

Pin only
If merch, cash only