Home

De Grote Meindert Talma Voetbalshow

Concert
Datum
zo 27 jan 19
Open
15:00
Aanvang
16:30
Locatie
Voor liefhebbers van
Hallo Venray, broeder Dieleman, De Kift

Friese Groninger geeft met elftal droogkomische liedjes inkijk in de Nederlandse voetbalgeschiedenis.

Let op: door omstandigheden wordt de show van Eerie Wanda, die ook op 27 januari plaatsvindt, verplaatst van de Molen naar EKKO. Omdat diezelfde dag ook Meindert Talma in EKKO staat, vinden er dus twee shows plaats en kun je met één kaartje naar beide shows.

————————

Voetbal als thema voor een muziekplaat. Naast alle miljoenen bondscoaches en verhalen en boeken, zien we deze maar zelden voorbij komen. In 2012 kwam Meindert Talma al met ‘Eenmaal Oranje’, een plaat over eenmalige internationals zoals André Hoekstra, Bert van Marwijk en Oekie Hoekema. Nu komt voetbalplaat nummer 2 uit op 1 december. ‘Balsturig’ is een plaat (met boek) met 11 liedjes over voetballers en over trainers. Balsturig betekent eigenzinnig, koppig, halsstarrig, eigengereid en dat is een eigenschap die deze 11 voetballers, trainers, stadion allemaal in grote mate bezitten. En het woord ‘bal’ zit erin. Natuurlijk.

Alle 11 de liedjes zijn overigens ook geschikt voor voetbalhaters omdat ze veelal inzoomen op een bepaald psychologisch aspect: Bij Van Gaal het onvermogen om normaal met de pers te communiceren en bij de jongen Cruijff het geluk van een innige vriendschap met ome Henk de terreinknecht van Ajax, die als Cruijff zijn vader overlijdt, zijn geliefde stiefvader wordt.

Het tijdschema wordt:
15:30 Deuren open
16:30 De Grote Meindert Talma Voetbalshow
20:30 Lena Hessels (support Eerie Wanda)
21:30 Eerie Wanda

Tussendoor een hapje eten in ons eetcafe? Dat kan! Wel even reserveren: www.ekko.nl/cafe.

Pin only
If merch, cash only