Home

Dez Mona

+ Sherman

Concert
Datum
zo 13 dec 15
Open
20:00
Aanvang
20:30
Locatie
Voor liefhebbers van
Nina Simone, Antony & The Johnsons, Marianne Faithfull

Volstrekt unieke combinatie van jazz, rock, spirituals, tango en chanson.

Dit concert is onderdeel van de najaarsactiepas (korting). Hier lees je er meer over.

Dez Mona is inmiddels kind aan huis in EKKO. Sinds 2007 blijven we de band uit Antwerpen terugvragen als er weer een nieuw album op komst is. De reden is simpel: Dez Mona maakt er een zaak van om zichzelf constant te vernieuwen en elk album van een uniek geluid te voorzien, die toch altijd weer onder de huid kruipt.

Drie jaar na hun laatste plaat keren creatieve spilfiguren Gregory Frateur en Nicolas Rombouts voor ‘Origin’ terug naar de kern van hun muzikale bestaan. Daarbij vormen zang en contrabas de basis van de songs. De verdere uitwerking gebeurde met accordeonist Roel Van Camp (DAAU), drummer Steven Cassiers (Dans Dans), multi-instrumentalist Tijs Delbeke (Sir Yes Sir) en gitarist Sjoerd Bruil (Black Cassette). Zoals we van Dez Mona gewend zijn is ‘Origin’ avontuurlijk en licht experimenteel, maar tegelijkertijd de meest toegankelijke plaat van de band tot nu toe. Gregory Frateur: ‘Na laatste plaat ‘A Gentleman’s Agreement’ zijn Nicolas en ik weer vaak als duo gaan optreden en hebben we veel van onze oude nummers opnieuw gespeeld. De sound van Dez Mona zal wel altijd eclectisch blijven, maar Nicolas en ik voelen dat de energie van de beginjaren helemaal terug is, en dat voelt fantastisch.’

Deze avant-gardistische excentriekelingen maken een volstrekt unieke combinatie van jazz, rock, spirituals, tango en chanson. In Utrecht stond Dez Mona al op Festival aan de Werf 2011, in Tivoli Oudegracht, Spiegelbar, Het Huis en EKKO.

Terwijl sommigen zich Steven Bossuyt nog zullen herinneren uit zijn prille jaren met zijn voormalige band Cream&Spices, geniet Steven heden ten dage vooral bekendheid als Sherman. In 2012 kwam Sherman met zijn debut album ‘Rise’. Nu is hij terug met nieuwe nummers en een nieuw album.