Home

DICE #3

+ Cherry Glazerr, EKKAH, Felix Pallas, Laurel, PAULi en Tom Grennan

Concert
Datum
za 18 feb 17
Open
18:45
Aanvang
18:45
Locatie
Gepresenteerd door
TivoliVredenburg + Friendly Fire + EKKO:

Derde editie van showcasefestival voor nieuwe popmuziek.

Zaterdag 18 februari is de derde editie van showcase-avond DICE, gepresenteerd door TivoliVredenburg, EKKO en Friendly Fire. DICE maakt een selectie van nieuwe, opkomende popartiesten om ook in Utrecht hun debuut te maken. Op deze editie van DICE zijn Cherry Glazerr, EKKAH, Laurel en PAULi te zien – en er komen nog namen bij! Tickets kosten €15,- en zijn direct verkrijgbaar via TivoliVredenburg, EKKO en Ticketmaster.

Op eerdere edities van DICE stonden o.a. Isaac Gracie, Lewis del Mar, Yumi Zouma en Spring King op het programma. Ook was DICE een van de hosts tijdens Le Mini Who? waarbij o.a. Mountain States en traumahelikopter in café Stathe speelden. Lees hieronder verder over de lichting van DICE nº 3!

In 2012 begon Clementine Creevyde spil van Cherry Glazerr – met het schrijven van hoekige, catchy indierocksongs in haar slaapkamer in Los Angeles. Dit werd prompt opgepikt door het gevierde label Burger Records, dat het debuutalbum van de band uitbracht. Het garagepop/alt-rocktrio heeft heel wat shows gespeeld, onder andere in het voorprogramma van indiefavorieten Best Coast, Wavves en Mikal Cronin. Die kilometers zijn terug te horen: gepolijste riffs, indringende vocals en scherpe teksten – verwacht net zo goed onderwerpen als homofobie en het patriarchaat als het verlangen naar een sandwich. Told You I’d Be With The Guys is de eerste single van het nieuwe album album Apocalipstick dat begin volgend jaar uitkomt.

EKKAH bestaat uit de Engelse Rebekah Pennington and Rebecca Wilson, die jaren geleden bevriend raakten dankzij hun gezamenlijke liefde voor muziek tijdens wiskundelessen. Samen maken ze soulvolle popmuziek met invloeden uit funk, R&B en jaren ’80 discopop. De gelaagde hooks, funky riffs en meeslepende synths worden gecombineerd tot een aanstekelijk geheel. EKKAH werkte eerder al samen met bekende producers als Tourist en DâM FunK. Nieuwe singles Can’t Give It Up en Figure It Out verschenen dit najaar!

Felix Pallas bestaat niet zomaar uit vier twintigers uit Antwerpen die donkere pop maken – zo maakt zanger en frontman Simon Nuytten ook onderdeel uit van de band Bazart met zijn zindere falsetto. Het nummer Rakata lanceerde de band afgelopen jaar meteen in de lijstjes van veelbelovende artiesten om in de gaten te houden. Daarna volgde Curse, dat in première ging bij Zane Lowe op Apple’s gerenommeerde radiostation Beats1. Het is de perfecte soundtrack voor verblindende liefde of zelfs een gebroken hart, met een instrumentaal refrein als ongebruikelijke twist. De muziek van Felix Pallas komt met hypnotiserende elektronica, slepende drums en een broeierige productie als een wervelwind over je heen.

In 2016 kwam Laurels derde ep Park uit – door haarzelf geschreven, opgenomen en geproduceerd in Londen, in de slaapkamer die ze omgetoverd heeft tot studio. Ze maakt smeulende, verleidelijke popmuziek met bonzende drums, subtiele electronica, hiphopbeats en rauwe emoties à la Laura Marling, soms begeleid door strijkers. Maar altijd voert haar hese, volle stem de boventoon. De vergelijking met Lana Del Rey, Florence Welch en Lorde wordt wel eens gemaakt, maar ook BANKS is geen gekke naam om in dat rijtje te noemen. Een debuutalbum staat voor begin 2017 op de planning.

PAULi. (ook wel the PSM en Pauli Lovejoy genoemd) begon als drummer bij Damon Albarn en Gorillaz, wat hem een plekje op de lijst van The Guardian van de beste drummers opleverde. Maar daar bleef het niet bij: PAULi. werd door Jamie xx en FKA twigs gevraagd als music director van hun live-optredens. Dit najaar kwam de visuele ep The Idea of Tomorrow uit, zijn eerste als solo-artiest onder de naam PAULi. De ep, geproduceerd door Kwes., is een soulvolle explosie van R&B-pop met wervelende ritmes en zware drums.

Het had niet veel gescheeld of de Britse Tom Grennan had gekozen voor een professionele voetbalcarrière, maar hij ontdekte net voordat hij een contract kon tekenen om in Amerika te voetballen zijn andere talent. Tom Grennan vertelt verhalen en legt zijn gevoelens bloot in zijn muziek. Zijn charmante en originele indie/folkpop wordt vooral gevormd door zijn kenmerkende bluesy en soulvolle stem, wat niet onopgemerkt is gebleven: Tom zong in het Chase & Status nummer All Goes Wrong, hij speelde als support voor The Libertines en recentelijk werd hij door BBC opgenomen in hun Sound of 2017 longlist en door NME in hun Essential new music for 2017 lijst.