Home

DICE #2: Met o.a. Conner Youngblood, Yumi Zouma

+ in TivoliVredenburg

Concert
Datum
zo 25 sep 16
Open
18:45
Aanvang
18:45
Locatie
Gepresenteerd door
ism TivoliVredenburg en Friendly Fire

Tweede editie van showcasefestival in TivoliVredenburg.

Op zondag 25 september is het tijd voor de tweede editie van showcase-avond DICE, gepresenteerd door TivoliVredenburg, EKKO en Friendly Fire. DICE is een terugkerende avond die plaatsvindt rondom internationale showcasefestivals zoals The Great Escape Festival, Reeperbahn Festival en Eurosonic Noorderslag, het moment waarop veel bands voor het eerst door Europa toeren. De tweede editie vindt plaats rondom het toonaangevende Duitse showcasefestival Reeperbahn. DICE maakt uit die line-up van honderden opkomende bands een een selectie om ook in Utrecht hun debuut te maken.

Conner Youngblood
Je zou de genuanceerde, elektronische indie van Conner Youngblood slaapkamerpop kunnen noemen, maar daarmee zou je het eigenlijk geen recht doen – hij is niet alleen singer-songwriter, maar ook producer en multi-instrumentalist. Door invloeden te combineren uit allerlei genres (house, folk, hiphop, indiepop, dubstep, Keltisch, bluegrass), creëert Conner Youngblood een geheel eigen niche. Afgelopen najaar verscheen zijn tweede ep The Generation of Lift, maar onofficieel bestaan er veel meer “albums” – als Conner Youngblood op tour is, verkoopt hij zelf-gebrande cd’s met zijn favoriete liedjes.

dePresno
De Noorse singer-songwriter dePresno maakt optimistische muziek waarin subtiele elektronica moeiteloos afgewisseld wordt met akoestische instrumenten. Tel daar grootse percussie en gelaagde synths bij op en je krijgt de ontwapenende muziek van dePresno, waar zijn heldere stem overheen zweeft. Er is nog geen ep of album, maar er staan wel al een paar nummers online, waarvan Forever de bekendste is. Denk: Jack Garratt met een vleugje King Krule.

George Cosby
Eind 2015 verscheen George Cosby’s eerste ep Human Touch: donkere pop met oprukkende drums, galmende riffs en bonzende bassen afgewisseld met flarden van puur akoestische bezinningsmomenten. Emoties staan centraal: “Song-writing is a great way to get rid of emotion, you can express things you might not be able to express in real life. I wouldn’t go moan like that to my friends, but I can put it in a song.” Mede hierdoor wordt George Cosby wel eens vergeleken met Hozier, maar zijn stem doet vooral denken aan die van Antony Hegarty (ANOHNI).

Spring King
Het begon allemaal met een zomer waarin drummer/zanger Tarek het huis van zijn ouders voor zich alleen had om non-stop muziek te schrijven: energieke, aanstekelijke garage met donkere, melancholische teksten. Al gauw breide het eenmansproject zich uit tot een volledige band, die al zo’n 200 shows heeft gespeeld (o.a. met FIDLAR, Wolf Alice, Slaves en Courtney Barnett). Fun fact: openingstrack City van debuutalbum Tell Me If You Like To was het allereerste nummer ooit dat gedraaid werd op de Zane Lowe radioshow op Beats 1 (Apple Music). Over een spotlight gesproken!

Yumi Zouma
De bandleden van Yumi Zouma groeiden op in Nieuw-Zeeland, maar verspreiden zich daarna over de wereld. Hun eerste werk kwam dus vooral tot stand door ideeën te delen via e-mail, wat goed werkte – de band toerde bijvoorbeeld als voorprogramma van Lorde. Voor het debuutalbum Yoncalla, dat afgelopen mei uit kwam, kon Yumi Zouma eindelijk bij elkaar komen om de nummers van begin tot eind te laten evolueren. Hierdoor klinkt het album samenhangend en heeft het dezelfde charme als voorheen: lichte dreampop met galmende riffs, innemende harmonieën en een disco-ondertoon.

Ten Fé
Het klikte meteen toen Londenaren Ben Moorhouse en Leo Duncan elkaar ontmoetten op een huisfeestje. Als Ten Fé maken ze aanstekelijke indiepop die op een bijna meditatieve manier repetitieve drums en onbezorgde gitaarlijnen combineert met bemoedigende zang en subtiele synths. Al gauw verkasten ze naar Berlijn om samen met producer Ewan Pearson (M83, Jagwar Ma) aan een debuutalbum te werken. Dat schijnt er dit jaar aan te komen!

Tijdschema: