Home

DiCE no. 10

+ Cavetown + RYD + Yusef + Pizzagirl

Concert
Datum
do 24 jan 19
Open
19:15
Aanvang
19:45
Locatie
Gepresenteerd door
EKKO + TivoliVredenburg + Friendly Fire:

Tiende editie van showcasefestival voor nieuwe popmuziek.

Donderdag 24 januari is de tiende editie van showcase-avond DiCE, waarbij veelbelovende, internationale popartiesten voor het eerst in Utrecht spelen.

Robin Skinner maakt onder de naam Cavetown ontspannen indie/folkpop. Met al vier albums op zak heeft Cavetown merkbaar zijn richting gevonden: dromerige vocalen gecombineerd met troostvolle teksten en moeiteloze melodieën.

De Londense producer RYD maakt gelaagde, introspectieve ambientpop die je de diepte in sleept terwijl zijn falsettozang je laat wegzweven. De etherische sound en emotioneel intense teksten zijn een winnende combinatie: de nummers van ep Now There’s Nowhere zijn al meer dan een miljoen keer beluisterd op Spotify. Een debuutalbum komt eraan!

Yusuf maakt melancholische muziek met stuwende ritmes en galmende zang. Geen lichte stof, want frontman Jonas Steurs worstelt met depressie en psychoses – zijn muziek heeft hem geholpen dit een plek te geven. Dit jaar kwam de eerste ep Balm uit, vol delicate, donkere muziek met ambient-invloeden.

Mix eigenzinnige jaren 80 elektropop met jaren 90 internetcultuur en je komt aardig in de buurt van de aanstekelijke DIY-retromuziek van Pizzagirl. Lo-fi synths worden gecombineerd met aanstekelijke maar ook melancholische melodieën, met soms wat psychedelische baslijnen of juist een zweempje dreampop.

Op eerdere edities van DiCE stonden o.a. HAERTS, Half Waif, Liza Anne, Bad Sounds, blackwave., bülow, Noga Erez, Colouring, Childhood, Dermot Kennedy, Miya Folick, EKKAH, Isaac Gracie, Yumi Zouma en Spring King op het programma. Ook was DiCE een van de hosts tijdens Le Mini Who? 2016 waarbij o.a. Sleepers’ Reign en MICH in café Stathe speelden. DiCE wordt georganiseerd in samenwerking met TivoliVredenburg en Friendly Fire.