Home

DiCE no. 5

+ Met Childhood, Dermot Kennedy, Giant Rooks e.a.

Concert
Datum
zo 24 sep 17
Open
19:00
Aanvang
19:45
Locatie
Gepresenteerd door
TivoliVredenburg + Friendly Fire + EKKO:

Vijfde editie van showcasefestival voor nieuwe popmuziek.

DiCE is een terugkerende showcase-avond in TivoliVredenburg, waarbij veelbelovende, internationale popartiesten voor het eerst in Utrecht spelen. Deze vijfde editie is gepland op zondag 24 september: vlak na het Duitse showcasefestival Reeperbahn, waar honderden opkomende bands op het programma staan. Uit onder andere die smak aan namen zijn er zes uitgekozen om op DiCE te spelen: Childhood, Dermot Kennedy, Giant Rooks, Grace Carter, Mise En Scene en Trevor Sensor. Inluisteren kan via Spotify!

Al in 2012 maakte de Britse indiepopband Childhood een vliegende start met eerste single Blue Velvet. Hoewel deze single en de daarop volgende plaat Lacuna (2014) nog doordrenkt waren van shoegaze-achtige psychedelica, is de band met het gloednieuwe album Universal High wat meer de richting van de soul opgeslagen. Hoe dan ook wordt Childhood’s sound gekenmerkt door warme, melancholieke gitaarlijntjes en dromerige melodieën die doen denken aan warme zomerdagen.

Met enkel de debuut-ep Doves & Ravens op zak, heeft de jonge Dubliner Dermot Kennedy al bereikt waar menig singer-songwriter alleen maar van kan dromen. Zo stond hij in het voorprogramma van Glen Hansard en James Vincent McMorrow, en het romantische folkpop-nummer After Rain tikt bijna de 24 miljoen streams aan op Spotify. Het is ook allemaal geen wonder als je luistert naar zijn nummers, doordrenkt van rauwe vocalen, poëtische teksten en op R&B geïnspireerde drums. 

Het Duitse artpopband Giant Rooks heeft al flink wat fans achter zich weten te scharen in hun thuisland. Inmiddels heeft het vijftal de heren ook hun weg naar de rest van Europa weten te vinden: begin dit jaar stonden ze nog op Eurosonic Noorderslag in Groningen en na deze zomer hebben ze er een flinke festivaltour opzitten. Dit jaar kwam hun tweede ep New Estate uit, met een mix van folkpop, indierock en electro die af en toe aan Alt-J doet denken! 

De uit Brighton afkomstige Grace Carter had op haar vijftiende haar slaapkamer al omgebouwd naar een opnamestudio. Inmiddels is de singer-songwriter negentien en heeft ze hoge verwachtingen weten te spannen met eerste single Silence. Een nummer waarop haar krachtige, soulvolle stem niet meer nodig heeft dan op r&b geïnspireerde drum en piano arrangementen om haar boodschap over te brengen: “these songs are like the letters I never got to write – they’re everything I wanted to say but never could until now.”

Het Canadese duo Stefanie Blondal Johnson en Jodi Dunlap ontmoette elkaar door een gedeelde liefde voor kunst. Samen schilderen verruilden ze al snel voor samen muziek maken, wat het beginpunt van de indie/garagerockband Mise en Scene vormde; inmiddels zijn ze met z’n vieren. Tweede album Still Life On Fire kwam dit jaar uit, vol met invloeden uit jaren ’60 pop, alt-country, punk en garagerock!

Met een stem als de zijne, moest de Amerikaanse Trevor Sensor zich wel ontpoppen als singer-songwriter. Gecombineerd met een akoestische gitaar en zijn ontwapenende, van literatuur doordrenkte teksten, is het onmogelijk om niet even aan Bob Dylan te denken. Ook liefhebbers Tallest Man On Earth komen bij Sensor zeker aan hun trekken. Gelukkig heeft de jonge muzikant genoeg in zijn mars om zichzelf te onderscheiden. Eerste album Andy Warhol’s Dream kwam dit jaar uit!

Op eerdere edities van DiCE stonden o.a. Miya Folick, EKKAH, Isaac Gracie, Yumi Zouma en Spring King op het programma. Ook was DiCE een van de hosts tijdens Le Mini Who? 2016 waarbij o.a. Sleepers’ Reign en MICH in café Stathe speelden. DiCE wordt georganiseerd in samenwerking met EKKO en Friendly Fire.