Home

DiCE no.7

+ blackwave. + bülow + Joy Crookes + Plàsi + Stereo Honey + Tin Fingers

Concert
Datum
za 17 feb 18
Open
19:15
Aanvang
19:45
Locatie
Gepresenteerd door
TivoliVredenburg + Friendly Fire + EKKO:

Zevende editie van showcasefestival voor nieuwe popmuziek

Zaterdag 17 februari is de zevende editie van showcase-avond DiCE, waarbij veelbelovende, internationale popartiesten voor het eerst in Utrecht spelen. Op deze editie staan o.a. blackwave., bülow, Joy Crookes en Stereo Honey, de rest van de line-up is nog to be announced!

Het Belgische duo blackwave. maakt een soulvolle mix van nineties hiphop en hedendaagse hiphop met een flinke scheut jazz en downtempofunk. Live staan ze dan ook met jazzmuzikanten op het podium – bijvoorbeeld in het voorprogramma van Mos Def. Vorig jaar kwam hun debuutalbum Mic Check uit, voor fans van The Roots, Oddisee en Talib Kweli.

Drie nummers zijn er op dit moment te vinden van de Nederlands/Canadese bülow, alle drie van haar debuutep Damaged Vol. 1. Het zijn electro-R&B-popnummers om rekening mee te houden: Not A Love Song gaat inmiddels richting de 5 miljoen plays op Spotify. Haar sound is fris en catchy, met veel synths en zwoele vocals.

De muziek van singer-songwriter Joy Crookes valt in het spectrum van ontspannen R&B met elektronische invloeden tot triphop met precies de goede hoeveelheid strijkers, maar altijd is daar haar meeslepende, soulvolle stem. Na debuutep Influence volgden vorig jaar nog twee singles: Bad Feeling en Power.

Plàsi is oud-Grieks voor ‘creatie’, en dat is ook precies wat de Grieks/Zweedse Mikael Bitzarakis bezighoudt: hij schrijft en produceert zijn nummers, die vooral draaien om zijn gitaar, heldere stem en gedurfde teksten. Inspiratie haalt hij uit de groten uit de akoestische folkscene: José González, Passenger, Sufjan Stevens en Kings of Convenience.

De hit The Heart bracht Stereo Honey uit Londen een veelbelovende start als voorprogramma van The Naked and Famous. Begin december werd de eerste ep Monuments uitgebracht: broeierige, gelaagde indierock met falsettozang die tegelijkertijd opwekkend en melancholisch klinkt. Als je een vergelijking moet maken, doe het dan met Wild Beasts, The Temper Trap en Breton.

De Antwerpse indiepopband Tin Fingers stond al in het voorprogramma van Kevin Morby, The Antlers, Wild Nothing en Merchandise. En verdiend, want hun vrolijke, dromerige synthpopnummers zitten vol tropische, groovy melodieën en ijzige ondertonen die zorgen voor een gelaagde sound. Eerste ep No Hero staat er vol mee!

Op eerdere edities van DiCE stonden o.a. Noga Erez, Colouring, Childhood, Dermot Kennedy, Miya Folick, EKKAH, Isaac Gracie, Yumi Zouma en Spring King op het programma. Ook was DiCE een van de hosts tijdens Le Mini Who? 2016 waarbij o.a. Sleepers’ Reign en MICH in café Stathe speelden. DiCE wordt georganiseerd in samenwerking met EKKO en Friendly Fire.