Home

DiCE no.8

Concert
Datum
wo 16 mei 18
Open
19:30
Aanvang
20:30
Locatie
Gepresenteerd door
EKKO + TivoliVredenburg + Friendly Fire:

Achtste editie van showcasefestival voor nieuwe popmuziek

Woensdag 16 mei is de achtste editie van showcase-avond DiCE, waarbij veelbelovende, internationale popartiesten voor het eerst in Utrecht spelen. Deze editie pakken we het iets anders aan: waar voorgaande edities plaatsvonden in TivoliVredenburg, vindt deze avond plaats in EKKO met drie acts op het programma – namelijk Bad Sounds, Brooke Bentham en Ruby Empress! Op Spotify vind je een DiCE-playlist om er vast goed in te komen.

Laat je niet afleiden door de bandnaam: Bad Sounds is eigenlijk gewoon hartstikke goed. De Britse broertjes Ewan en Callum Merrett hebben allerlei invloeden – van Beck tot De La Soul – versmolten tot een geheel eigen sound die het midden houdt tussen funky disco, indie en hiphop. Eerder stonden ze al op Glastonbury en riep BBC1’s Annie Mac de single Wages uit tot ‘hottest record in the world’. Deze zomer verschijnt debuutplaat Get Better, met de single Evil Powers als voorproefje!

Britse singer-songwriter Brooke Bentham heeft tot nu toe twee ep’s op haar naam staan, met daarop een collectie van subtiele maar ook intense ballads met een folky artrockrandje en persoonlijke, directe teksten en haar aangrijpende stem. Het breekbare Oliver is haar meest bekende nummer, maar onze persoonlijke favoriet is I Need Your Body. Voor liefhebbers van Angel Olsen en Sharon van Etten!

Zweedse band Ruby Empress heeft innemende dreampop voor je in petto, waarin ook funk, disco en psychedelica terug te horen zijn. Dromerige popsongs worden afgewisseld met neo-elektronica, waarbij vergelijkingen met Tame Impala, Phoenix en Metronomy niet vergezocht zijn. Afgelopen jaar trakteerden ze ons nog op de ep Empressionism, maar niet veel later verscheen alweer de nieuwe single Kimono House!

Tijdschema:
20.30 – Brooke Bentham
21.10 – Ruby Empress
22.10 – Bad Sounds

Op eerdere edities van DiCE in TivoliVredenburg stonden o.a. Joy Crookes, Stereo Honey, Noga Erez, Colouring, Childhood, Dermot Kennedy, Miya Folick, EKKAH, Isaac Gracie, Yumi Zouma en Spring King op het programma. Ook was DiCE een van de hosts tijdens Le Mini Who? 2016 waarbij o.a. Sleepers’ Reign en MICH in café Stathe speelden. DiCE wordt georganiseerd in samenwerking met TivoliVredenburg en Friendly Fire.

Pin only
If merch, cash only