Home

DICE #1: Met o.a. Boo Seeka, Isaac Gracie

+ In TivoliVredenburg

Concert
Datum
wo 18 mei 16
Open
18:45
Aanvang
19:15
Locatie
Gepresenteerd door
ism TivoliVredenburg en Friendly Fire:

Eerste editie van nieuwe showcase-avond in TivoliVredenburg.

Op woensdag 18 mei slaan we de handen ineen met TivoliVredenburg en Friendly Fire voor de allereerste editie van de nieuwe showcase-avond DICE, die zal plaatsvinden in de Pandora zaal en foyer van TivoliVredenburg. De eerste editie is gelinkt aan het toonaangevende Britse showcasefestival The Great Escape, waar ooit ook The Kooks, Adele, Angus & Julia Stone en Foals zijn begonnen.
DICE kiest uit een line-up van honderden opkomende bands zes krenten uit de pap. Op de debuuteditie van DICE zijn Boo Seeka, Isaac Gracie, Lewis del Mar, SWMRS, Glints en Yonaka te zien.

DICE vindt plaats rondom internationale showcasefestivals als The Great Escape, Reeperbahn en Eurosonic/Noorderslag, het moment waarop veel bands voor het eerst door Europa toeren. Van de honderden artiesten die tijdens deze festivals in de buurt zijn, maakt DICE een selectie van zes artiesten om ook in Utrecht hun debuut te maken.

Op zoek naar de timetable? Klik hier!

Boo Seeka
Mix hiphopbeats met psych-golven, grunge-synths, soulvolle R&B-zang en je krijgt de – verrassend toegankelijke – muziek van dreamtronica-project Boo Seeka. Een debuutalbum van dit Australische duo verschijnt in het najaar, maar in de tussentijd zijn er vast drie singles om in te duiken, vol dansbare melodieën, groovy synths en gelaagde bassen.

Isaac Gracie
Pas een enkel nummer is er te vinden van deze nieuwe singer-songwriter uit Londen, maar de melancholische gitaarballad Last Words is dan ook uitgegroeid van een simpele Soundcloud-upload tot een ware hype. Van Zane Lowe (die het nummer World Record maakte op Beats 1) tot NME tot BBC Music tot Indie Shuffle: het nummer komt in alle playlists terug. Uitzonderlijk voor een akoestische ballad, maar Last Words is het waard: het nummer slaagt erin tegelijk vertrouwd, authentiek en troostend aan te voelen.

Lewis del Mar
Dit Amerikaanse duo maakt een muzikale mix van akoestische gitaar, mixed media samples en Latijns-Amerikaans geïnspireerde drums. De twee zijn beste vrienden sinds hun kindertijd en werken intensief samen om tot hun experimentele feelgood-pop te komen. De zang heeft een uitgesproken R&B-sound en de teksten zijn doordrenkt met passie en overtuiging. Zware bassen, vervormde drums en gelaagde vocalen zorgen voor een trippy uitkomst.

SWMRS
Niet voor niks is het debuutalbum van deze Amerikaanse, moderne punkpopband geproduceerd door FIDLAR-frontman Zac Carper. Drive North staat vol met genre-overschrijdende punk/grungenummers: krachtig slagwerk, gierende gitaren en catchy refreinen met teksten over Miley Cyrus en een ode aan hun thuisbasis California (“I hate Los Angeles”).

Glints
Glints maakte deze maand al veel indruk als voorprogramma bij het uitverkochte concert van Bazart in De Helling. Sinds de producer Lefto de eerste intense track ‘Dread’ in première liet gaan op Studio Brussel zit Glints in de lift. Afgelopen december verscheen Glints’ eerste EP, die geproduceerd werd door de gelauwerde elektronische koningen Vuurwerk. Verwacht een interessante mix van hiphop en elektronische popmuziek met als belangrijk kenmerk de poëtische teksten.

Yonaka
Pas een jaar oud is deze explosieve indiepopband uit Brighton, maar toch hebben ze al aardig wat liveshows op hun naam staan. Hun muziek leent zich dan ook goed voor overtuigende optredens: donkere pop met postpunk-invloeden, messcherpe pophooks, stevige gitaarriffs en opzwepende drums.

DICE
Woensdag 18 mei
TivoliVredenburg | Pandora en foyer
Entree: €15,-

Tickets kosten €15,- en zijn verkrijgbaar via TivoliVredenburg, EKKO en Ticketmaster.

Ontwerp: Kok Pistolet