Home

Die Nerven + Crows

Concert
Datum
do 18 okt 18
Open
20:00
Aanvang
20:30
Locatie
Voor liefhebbers van
Eagulls, Protomartyr, Preoccupations

Duitstalige postpunk/noiserock, doordrenkt met somberte en nihilisme

Een furieuze optater, dat is wat je krijgt van de zwartgallige postpunk van Die Nerven. Dit trio uit Stuttgart laat zich aanjagen door angst, woede en melancholie, altijd indruisend tegen de status quo. Onheilspellende teksten en noisy gitaarrifs, op plaat klinkt het al onstuimig en opzwepend; live komt daar nog een extra laag intensiteit overheen. Afgelopen april kwam na drie jaar het vierde album ‘Fake’ uit. Volgens de Stuttgarter punks heeft nog geen enkele plaat zoveel van ze gevraagd als deze, die in slechts twee weken werd opgenomen.

Hard, zwart en razendsnel: drie termen die Crows het beste omschrijven. De post-hardcore/punkband werd al opgepit door het internationale muziekplatform NME en releaste in mei dit jaar Silver Tongue, de eerste single van de aanstaande album. Op Best Kept Secret brak de band om drie uur ’s nachts nog moeiteloos The Cashbah af en bleek het nog strakker en energieker dan op plaat. Daarnaast ook te herkennen aan de zanger die meer in/op/onder het publiek te vinden is dan op het podium. 

Concert + Eten: EKKO Eetcafe 
Kom voorafgaand gezellig eten in het EKKO-eetcafe. Elke week is er keuze uit vlees, vis, vega of vegan, met groenten in de hoofdrol. Op vertoon van je ticket krijg je €2,50 korting op een driegangenmenu.
Reservering voor EKKO Eetcafe is verplicht om gebruik te kunnen maken van de korting, reserveer op EKKO.nl/cafe.

Pin only
If merch, cash only