Home

Diep in de Groef – Le Guess Who? Editie

+ Live: Pictureplane + Baths

Datum
za 27 nov 10
Open
23:00
Aanvang
23:00
Locatie
Voor liefhebbers van
INDIE

Diep in de Groef doet niet aan de heetste kneiters van Guillermo&Tropical Danny, Pussycat Dolls en Nickelback. Diep in de Groef doet het anders. Denk indie. Denk rock. Een vleugje hiphop. Maar dan niet in hokjes. De Diep in de Groef-dj’s draaien de krenten uit de pap en de beats uit je lijf. Kuit verrekt of moegesjanst? Bijpraten, bijkomen en barhangen doe je in het café. Met of zonder bier, maar in ieder geval met de meer ontspannen riedels van de café-dj’s op de achtergrond!

Tijdens deze speciale Le Guess Who? editie wordt Diep In De Groef geopend met live-optredens van Pictureplane en Baths!

In het cafe draaien Funkel&Funkel.

PICTUREPLANE
Pictureplane is de artiestennaam van Travis Egedy uit Denver. Zijn synthpopsongs refereren expliciet naar voorbijgaande tijden: naar de aalgladde adult oriented pop uit de jaren 1980, en naar de begindagen van house en trance van eind 1980 en begin 1990. Geloopt en gefilterd door een hallucinerende laag echo en galm, klinkt zijn muziek alsof je in zwaar beschonken toestand zit te luisteren naar een mash-up van Cindy Lauper en „Finally? van CeCe Peniston. Dus vergeet al die saaie „Back to the 80s and 90s?-feestjes, voor een echt relevante herwaardering van die muziek moet je bij Pictureplane zijn.  

BATHS
Baths is de 21-jarige muzikant Will Wiesenfeld uit Los Angeles, die al sinds zijn vijftiende jaar muziek maakt onder de naam [Post-Foetus] en die dit jaar debuteerde op het experimentele hip hoplabel Anticon. Als Baths maakt hij barokke, verknipte popliedjes, gedreven door hip hopbeats, met glitchy IDM-melodieën en verrukkelijke harmonieën. Net als een echt bad maakt zijn muziek je enerzijds heerlijk rozig en brengt het je anderzijds helemaal terug naar het hier en nu. Weelderige, warme elektro-akoestische muziek die doet denken aan Washed Out, Toro Y Moi, Gold Panda en Department of Eagles.