Home

DOOMSTAD #4

+ WIEGEDOOD, WREKMEISTER HARMONIES, VERVAL

Concert
Datum
do 17 mei 18
Open
19:30
Aanvang
20:00
Locatie
Voor liefhebbers van
DOOM, BLACK METAL, SLUDGE, DRONE
Gepresenteerd door
EKKO + NEVER MIND THE HYPE presenteren:

Black Metal, Doom, Sludge, Stoner, Drone... Zolang het maar hard, intens en heel erg goed is.

De Domstad staat al op de kaart als dé muziekstad van Nederland, maar kan zo nu en dan nog wel wat rauwe energie en hellevuur gebruiken. Doomstad is het nieuwe brandmerk voor muziek van het loodzware en pikdonkere soort. Black metal, doom, sludge, stoner, drone…zolang het maar hard, intens, hypnotiserend en heel erg goed is. EKKO en Never Mind The Hype delen hetzelfde enthousiasme voor deze niche en zijn vastberaden het evangelie in Utrecht te verkondigen.

Wiegedood
Wiegedood stond al op onze wensenlijst sinds debuutalbum ‘De Doden Hebben Het Goed’. Toen bestond Doomstad nog niet eens! Waarom? Omdat black metal bands van dit niveau dun gezaaid zijn. De bands van het Vlaamse Church of Ra (o.a. AmenRa en Oathbreaker) blijken keer op keer van wereldklasse te zijn. Wiegedood komt in april met een nieuwe plaat, waarvan we uit mogen gaan dat deze weer snoeihard en gitzwart is.

Wrekmeister Harmonies
De experimenteerdrift van JR Robinson is onnavolgbaar. Op elke plaat die hij met zijn Wrekmeister Harmonies uitbrengt, horen we een ander geluid. Waar ze op de laatste langspelers vooral een groots geluid creëerden, kent het nieuwe The Alone Rush vooral intieme intensiteit. En misschien snijdt dat nog wel dieper dan de bombastische postrock en doom van voorheen. Godspeed You! Black Emperor is uitgesproken fan!

Verval
Ook in de Domstad zelf ontstaat er zo nu en dan een band die ons direct bij de lurven pakt. Verval is het nieuwste black metal project uit Utrecht, maar het duo Ruben Schmidt/Wessel Damiaen zijn oude bekenden (o.a. Laster, Nevel, White Oak en Apotelesma). Op debuutplaat Wederkeer staan drie langzaam opbouwende atmosferische black metal tracks, die ze op Doomstad voor het eerst live zullen uitvoeren!

Artwork door Bob Mollema.
 

Concert + Eten: EKKO Eetcafe 
Kom voorafgaand gezellig eten in het EKKO-eetcafe. Elke week is er keuze uit vlees, vis, vega of vegan, met groenten in de hoofdrol. Op vertoon van je ticket krijg je €2,50 korting op een driegangenmenu. 

Reservering voor EKKO Eetcafe is verplicht om gebruik te kunnen maken van de korting, reserveer op EKKO.nl/cafe.

Pin only
If merch, cash only