Home

DOOMSTAD #5

+ Raketkanon + GOLD

Concert
Datum
za 11 mei 19
Open
20:00
Aanvang
20:30
Locatie
Gepresenteerd door
EKKO & Never Mind The Hype presenteren:

Black metal, doom sludge, stoner, drone... zolang het maar hard, intens en heel erg goed is.

De Domstad staat al op de kaart als dé muziekstad van Nederland, maar kan zo nu en dan nog wel wat rauwe energie en hellevuur gebruiken. Doomstad is het brandmerk voor muziek van het loodzware en pikdonkere soort. Black metal, doom, sludge, stoner, drone…zolang het maar hard, intens, hypnotiserend en heel erg goed is. EKKO en Never Mind The Hype delen hetzelfde enthousiasme voor deze niche en zijn vastberaden het evangelie in Utrecht te verkondigen.

Raketkanon
Een van de meest fascinerende bands van de afgelopen jaren binnen de hardere genres is Raketkanon. Deze Belgen combineren sludge en noiserock op een experimentele manier met chaotische psychedelica. We hebben er 5 jaar op moeten wachten, de opvolger van RKTKN#2. Voor die laatste plaat werkte de band uit Gent met producer Steve Albini (o.a. Nirvana, Pixies, Neurosis). Hun manische optredens zijn we nog altijd niet vergeten, waarbij publiek en podium elke keer vakkundig gesloopt werden. De terugkeer van Raketkanon op Doomstad, dat stond al jaren op onze verlanglijst. Op 11 mei snap je waarom.

GOLD
Deze Rotterdamse post-rock/-metal/doomband is een van de meest breed georiënteerde en productieve bands uit Nederland. En dat wordt tot ver buiten de landsgrenzen gehoord en gewaardeerd. In april komt GOLD alweer met hun vierde langspeler op de proppen. Hun doel? Nooit in herhaling vervallen, altijd op zoek naar nieuwe grenzen, met hun sterke maatschappijkritische statements als rode draad. Wat de nieuwe plaat ons gaat brengen mag Joost weten, maar dat GOLD op eenzaam hoog niveau blijft sleutelen aan het geluid dat deze band zo typeert…non-conformistisch, avontuurlijk, intens, vooruitstrevend en steengoed.

Artwork door Bob Mollema.

Kom vooraf gezellig eten in het EKKO eetcafé!
Op vertoon van je concertticket krijg je €2,50 korting op een driegangenmenu. Vlees, vis, vega(n); voor elk is er wat wils, altijd met groente in de hoofdrol. Gebruik maken van de korting? Reserveer dan wel even via EKKO.nl/cafe. Smakelijk!

Pin only
If merch, cash only