Home

DOOMSTAD #6

+ Stake + Komatsu + Gizåh

Concert
Datum
za 16 nov 19
Open
19:45
Aanvang
20:10
Locatie
Gepresenteerd door
EKKO + Never Mind The Hype Presenteren:

Black metal, doom, sludge, stoner, drone... Zolang het maar hard, intens en heel erg goed is.

De Domstad staat al op de kaart als dé muziekstad van Nederland, maar kan zo nu en dan nog wel wat rauwe energie en hellevuur gebruiken. Doomstad is het brandmerk voor muziek van het loodzware en pikdonkere soort. Black metal, doom, sludge, stoner, drone…zolang het maar hard, intens, hypnotiserend en heel erg goed is. EKKO en Never Mind The Hype delen hetzelfde enthousiasme voor deze niche en zijn vastberaden het evangelie in Utrecht te verkondigen.

STAKE
Het is lastig uit te leggen hoe goed Steak Number Eight was bij de allereerste editie van Doomstad. Onze vrienden van NMTH vatte het zo samen: “Kolereteringtyfusverdomme. Wat.een.show.” De progressieve-sludge-metal-noise-koningen uit Gent geldt vijf edities later eigenlijk nog altijd als het Doomstad hoogtepunt tot nu toe. Wat doe je dan? Terugvragen natuurlijk! Al helemaal nu ze, na een korte pitstop, zichzelf een flinke boost hebben gegeven met nieuwe bandnaam STAKE en nieuwe plaat op komst. Voor iedereen die er de vorige keer bij was…we zien jullie weer in november. Voor iedereen die er toen niet bij was…laat dit niet nog eens gebeuren!

KOMATSU 
KOMATSU a.k.a. The Super Massive Mothersludgers keren ook terug naar Utrecht, maar nu voor het eerst op Doomstad. De Eindhovenaren worden in heel Europa geprezen om hun live-reputatie, waar de band op het podium transformeert in een bulldozer die alles omver walst met moddervette stoner riffs, sludge en metal. Aanrader voor liefhebbers van Queens of the Stone Age, Mastodon, Kyess en consorten. 

Gizåh
Gizåh is dé Utrechtse supergroep van de death metal, pas net ontstaan in de oefenruimtes van dB’s. De muzikanten hebben hun sporen inmiddels al dik verdiend via bands als Divine Sins en Mary Fields, maar nu worden krachten gebundeld en heeft het drietal met eerste EP ‘All the Way Down’ laten horen veelbelovend te zijn voor de toekomst.

Kom vooraf gezellig eten in het EKKO eetcafé!
Elke drie maanden staat er weer iets nieuws op ons menu. Vlees, vis, vega(n); altijd voor elk wat wils, met groente in de hoofdrol. Daarnaast is de plantaardige Beyond Burger een heerlijke vaste prik op ons menu. Kom je gezellig eten? Handig om even te reserveren via EKKO.nl/cafe. Smakelijk!

Pin only
If merch, cash only