Home

Doomstad #8

+ Alkerdeel + Grey Aura + Ordigort

Concert
Datum
vr 25 mrt 22
Open
19:30
Aanvang
20:00
Locatie
Gepresenteerd door
EKKO & Never Mind The Hype Presenteren:

Hét brandmerk voor muziek van het loodzware en pikdonkere soort.

Voor programma’s in EKKO is het vanaf 25 februari niet meer nodig om een coronatoegangsbewijs te tonen voor toegang.

Dit is de verplaatste Doomstad-editie van 27 november 2021.

De Domstad staat al op de kaart als dé muziekstad van Nederland, maar kan zo nu en dan nog wel wat rauwe energie en hellevuur gebruiken. Doomstad is het brandmerk voor muziek van het loodzware en pikdonkere soort. Black metal, doom, sludge, stoner, drone…zolang het maar hard, intens, hypnotiserend en heel erg goed is. EKKO en Never Mind The Hype delen hetzelfde enthousiasme voor deze niche en zijn vastberaden het evangelie in Utrecht te verkondigen.

Alkerdeel
Schijt aan genregrenzen, maar zo’n zelfverzekerde muur aan geluid neerzetten. Weinigen doen het zo geslaagd als Alkerdeel: de Oost-Vlaamse band die black metal met doom, post-punk en sludge tot een wellustig, furieus geheel smeedt. Op laatste album Slonk (2021) wordt de transcendentale kracht van Alkerdeel alvast uiteengezet, zodat je tijdens Doomstad niet anders kan dan meegevoerd worden.

Grey Aura
Utrechts trots Grey Aura maakt platen als handgeweven tapijten: complex, kleurrijk, gelaagd en met enorm oog voor detail. Ook op nieuwe plaat Zwart Vierkant (2021) wordt de atmosferische black metal weer in een gedetailleerd concept gegoten, met als hoofdsujet een twintigste-eeuwse schilder die zichzelf verliest in de kunststroming van het Russische suprematisme.

Ordigort
In een schuurtje aan de kust van de Diestiaanzee, ver weg van menselijke ruis, werd tijdens de pandemie Ordigort geboren. Bittere hymnes en uitroepen die naar het einde van de mensheid hinten vormen de boventoon in dit gloednieuwe project van een aantal doorgewinterde metalmuzikanten. Met een nieuwe plaat op komst op Into Endless Chaos Records, vormt Ordigort de nieuwste additie aan de line-up van Doomstad, als vervanger van Pothamus.