Home

DOOMSTAD #1

+ Steak Number Eight, Dool, Obese

Concert
Datum
vr 17 feb 17
Open
19:30
Aanvang
20:00
Locatie
Voor liefhebbers van
Doom, Black Metal, Sludge, Drone
Gepresenteerd door
Never Mind The Hype + EKKO:

Black metal, doom, sludge, stoner, drone...zolang het maar hard, intens, hypnotiserend en heel erg goed is.

EKKO & Never Mind The Hype presenteren DOOMSTAD

De Domstad staat al op de kaart als dé muziekstad van Nederland, maar kan zo nu en dan nog wel wat rauwe energie en hellevuur gebruiken. DOOMSTAD is het nieuwe brandmerk voor muziek van het loodzware en pikdonkere soort. Black metal, doom, sludge, stoner, drone…zolang het maar hard, intens, hypnotiserend en heel erg goed is. EKKO en Never Mind The Hype delen hetzelfde enthousiasme voor deze niche en zijn vastberaden het evangelie in Utrecht te verkondigen. Vanaf dit jaar zullen de klokken van de Dom oorverdovend luiden. Om te beginnen op 17 februari, met Steak Number Eight, Dool en Obese.

Steak Number Eight

Kapot maken en herstellen. Hoop en verslagenheid. Op laatste album KOSMOKOMA zoekt Steak Number Eight naar de ontmoeting (of confrontatie) waar licht duisternis ontmoet en lelijkheid schoonheid treft. Kortom: het Vlaamse viertal klinkt sinds deze derde plaat dynamischer dan ooit. Never Mind The Hype was recent nog getuige van hun show op Into The Void en oordeelde: ‘Stevig beukende, hoekige doomrock. Daar overheen een totaal oversturende dijk van een (scream)stem. De vier gasten vlammen met een brandende passie van het podium, daar gaat vandaag ook niets meer overheen.’

DOOL

Het broeit onder de dikke rookpluimen van de Rotterdamse industrie. Meezwevend op oneindige, hypnotiserende gitaarpartijen, neemt Ryanne van Dorst (Elle Bandita) en haar band DOOL (met leden van o.a. The Devil’s Blood en GOLD) ons mee in haar wereld van onheilspellende en zwartgallige rock. Doom en sludge worden tijdens hun shows afgewisseld met hard rockende en blazende partijen. Eind januari komt dan eindelijk het langverwachte debuutalbum uit, perfect op tijd voor de show op DOOMSTAD dus!

OBESE

Ze bestaan nog niet eens zo heel lang, maar OBESE tekende al bij een Italiaans label en liet een flinke indruk achter op o.a. Roadburn, Incubate en Into The Void. De Utrechtse band staat garant voor sludgy riffs, stevige grunts en pompende drum- en baspartijen. We hoeven niet uit te leggen waarom we juist deze band hebben gevraagd om de eerste editie van DOOMSTAD te openen. Kom vroeg en het wordt meteen duidelijk.

Tijdschema:

Obese: 20:00

DOOL: 21:00

Steak Number Eight: 22:15

Artwork is gemaakt door Bob Mollema.