Home

Dry Cleaning + Maria Somerville

Concert
Datum
ma 18 apr 22
Open
19:30
Aanvang
20:30
Locatie
Voor liefhebbers van
Squid, Porridge Radio, Gang Of Four

Onstuimige post-punk met een poëtisch randje.

In de grote postpunk-hausse van de afgelopen jaren springt Dry Cleaning er met kop en schouders bovenuit. Britse praatzang, bulderende baspartijen, onstuimig gitaarwerk. Onze eerste kennismaking met de vier Engelsen was op Eurosonic Noorderslag 2020, afgelopen jaar kwam het ijzersterke debuut New Long Leg uit, met daarop de opvallende uitspraken en snijdende observaties die Florence Shaw op straat oppikt. Het geeft de rauwe Britse sound een poëtisch randje. Met trots presenteren we: Dry Cleaning in EKKO.

Blauwdrukken van folksongs, aangekleed met minimale post-punk en een galmbak aan shoegaze-zang en drone-gitaren. De Ierse Maria Somerville ontwikkelde haar geheel eigen, ingetogen stijl van gitaarpop die een loodrechte lijn van haar roots naar de toekomst trekt. Eerste plaat All My People (2019) verkent de wildernis van het Ierse landschappen doorheen luchtige soundscapes, droge percussie en elektronische onderstromen. Maar wat het geheel echt afmaakt, zijn de spookachtige vocalen van Somerville, die terugslaan op de dromerige rockgenres van de jaren negentig. Vanavond is Somerville het zinderende voorprogramma van Dry Cleaning.

*Dit concert is uitverkocht. Let op: tickets die niet via de officiële verkoopkanalen van EKKO zijn gekocht, geven geen garantie op toegang tot dit concert. Kijk hier voor meer informatie over verkoop via derden.