Home

Ebo Taylor (Ghana – Strut Records)

+ Jungle By Night Soundsystem

Concert
Datum
do 20 mrt 14
Open
20:00
Aanvang
21:00
Locatie
Voor liefhebbers van
Fela Kuti, Tony Allen, The Souljazz Orchestra

Invloedrijke 78-jarige Ghanese afrobeat legende.

Voor aanvang van dit concert is ons eetcafé geopend, waarvoor er speciale combitickets beschikbaar zijn. Geniet van een heerlijk vegetarisch driegangendiner voorafgaand aan het concert, waarbij je €2,50 korting krijgt. Voor meer informatie over het eetcafé, klik hier.

Ebo Taylor is zijn naam. De 78-jarige Ghanese gitarist, bandleider en producent die al sinds de jaren 50 actief is in verschillende formaties. Zo’n 50 jaar later brengt Ebo Taylor nog steeds platen uit en staat hij nog op de bühne. Wereldwijde beroemdheid kreeg Taylor toen zijn album ‘Love and Death’ uitkwam, in 2010 op Strut Records. Met zijn laatste album, ‘Appia Kwa Bridge’ uit 2012 grijpt hij terug naar de superfunky Afrobeat maar met een nieuwe kijk op de West Afrikaanse muziek uit het Gouden Tijdperk. In die periode was Taylor actief met invloedrijke highlifebands. Begin jaren zestig nam hij zijn Black Star Highlife Band mee naar Londen waar Taylor onder meer samenwerkte met de legendarische Fela Kuti.

Terug in Ghana heeft Taylor vooral als producent gewerkt. Hij heeft daar intussen een enorme aanhang gecreëerd. Met optredens op het North Sea Jazz Festival, Into the Great Wide Open, in Paradiso en op Music Meeting is Taylor ook in Nederland geen onbekende meer.

Jungle By Night is de 9-koppige Amsterdamse formatie die zich laat inspireren door Nigeriaanse Afrobeat en Ethiopische Jazz maar dan gespeeld met een Westerse rock attitude. Deze avond komt Jungle By Night Soundsystem, dat is een verkleinde versie en daarbij worden uitsluitend platen gedraaid. Zeker niet minder bijzonder! Van tropische bossanova tot speedy shangaan en van krakende Northern Soul tot obscure dub.