Home

Eerie Wanda

+ Lena Hessels

Concert
Datum
zo 27 jan 19
Open
20:00
Aanvang
20:30
Locatie
Voor liefhebbers van
Frankie Cosmos, Japanese Breakfast, Angel Olsen

Volmaakte popsongs roepen een zomerse nostalgie op.

Let op: door omstandigheden moeten we de show van Eerie Wanda en Lena Hessels in de Molen verplaatsen naar EKKO. Reeds gekochte kaarten blijven uiteraard geldig.

Diezelfde dag vindt er ook een show van Meindert Talma plaats in EKKO. Je kunt met je kaartje voor Eerie Wanda ook naar zijn show.

——————————————-

Eerie Wanda is het geesteskind van songwriter/kunstenares Marina Tadic. De in Bosnië geboren zangeres groeide op in Nederland waar ze een designopleiding genoot en tevens haar eerste stappen in de muziek zette. Het geluid van de groep doet sterk denken aan de psychedelische rock van de jaren ’60, maar dat is ook niet vreemd met bandleden van Jacco Gardner in de gelederen. Tussen het broeierige oerwoud van weelderige gitaarlijntjes, nevelige synths en eenvoudige ritmes licht Tadic’ stemgeluid sfeervol op en trekt je rechtstreeks mee de diepte in.

Ze is dan wel een vrolijke persoonlijkheid, maar vrolijke muziek trekt haar niet. Ze noemt jazzdrummer Han Bennink en leden van The Ex haar muzikale familie. En dat is niet eens zo gek: als dochter van The Ex-gitarist Terrie Hessels heeft Lena Hessels het fundament voor haar eigen carrière al gelegd. Maar verwacht van haar een eigenzinnig muzikaal pad dat weinig met punk te maken heeft. Op haar zeventiende maakte ze in sociaal isolement haar eerste EP Billow vol bezwerende pianostukken, zwaarmoedige gitaarnummers, allemaal bijzonder minimaal, experimenteel en poëtisch. 

Het tijdschema wordt:
15:30 Deuren open
16:30 Meindert Talma
20:30 Lena Hessels (support Eerie Wanda)
21:30 Eerie Wanda

Tussendoor een hapje eten in ons eetcafe? Dat kan! Wel even reserveren: www.ekko.nl/cafe.

Pin only