Home

Eerie Wanda

+ Baby Galaxy

Concert
Datum
do 20 okt 16
Open
20:30
Aanvang
21:00
Locatie
Voor liefhebbers van
Angel Olsen, Broadcast, Allah-Las
Gepresenteerd door
Locatie: ACU

Psychedelische, dromerige nummers die je mee terug nemen naar de jaren 60.

Op een dag werd een van Marina Tadic’ zelf opgenomen tapes beluisterd door Jasper Verhulst, de bassist van Jacco Gardner. Deze was zo onder de indruk van haar dromerige, psychedelische stijl en stemgeluid dat hij graag met haar wilde samenwerken. Eerie Wanda was geboren.

Samen met gitarist Bram Vervaet en drummer Nic Niggebrugge (tevens Jacco Gardner) begonnen ze met kleine optredens. Toch verliep het voor Eerie Wanda net iets anders, want het duurde niet lang tot ze werden ontdekt door Allah-Las, waarmee ze vervolgens door binnen- en buitenland tourden. Debuutplaat Hum heeft dan ook even op zich laten wachten, maar ligt inmiddels op de planken. Het is een lekkere nostalgische plaat geworden met een zomerse vibe.

Baby Galaxy uit Maastricht kwam aan het begin van dit jaar nagenoeg vanuit het niets op de radar. De band speelde een goede show op de mei-editie van Incubate, waarover Never Mind The Hype schreef: “… het Maastrichtse trio dat op zeer aangename wijze de fellere zijde van de jaren 90 indierock nieuw leven inblaast. Denk aan bands als Sammy, Built To Spill en American Football, bands die energiek en melodieus op pakkende en verrassende wijze weten samen te brengen. Debuutplaat Mighty Night komt dit najaar uit, maar eerste heerlijke single (die ook ‘Mighty Night’ heet) is al uit.