Home

EINDBAAS 19 Reboot

+ IAYD + CTRIX + DANIMAL CANNNON

Club
Datum
vr 18 sep 15
Open
23:00
Aanvang
23:00
Locatie

Eindbaas is terug met de beste chipmusic!

Het moment waar je op hebt gewacht is hier: EINDBAAS IS TERUG deze zomer! We rebooten het enigste chiptune feest van Nederland na een powernap van een jaar om je weer de beste internationale chipmusic artiesten te brengen. We keren terug op het podium welke de afgelopen jaren het meest geliefd is: EKKO, op vrijdag 18 september 2015.

IAYD (USA)
Deze producer van handheld bass muziek en lo-fi bangers uit Austin heet niet voor niets IAYD. De afkorting staat voor “I Am Your Desctruction” wat geen betere omschrijving kan zijn voor zijn live sets: hij zal deze avond letterlijk de Ekko en het publiek vernietigen met zijn agressieve, hard-hitting Gameboy tracks. Check zijn laatste release op Trey Frey’s label hier. 

cTrix (AU) 
cTrix keert terug naar Eindbaas! Deze man uit Australië is in principe de baas van elke console die er bestaat. Of het nou een Atari, Nintento of Sega is, cTrix maakt uit alles verse funky chiptunes. Zij die bij de epische EINDBAAS X drie jaar geleden waren zullen zijn gAtari herinneren, en weten dat deze man niet te missen is!

Danimal Cannon (USA)
Dan Behrens is een producer met een voorliefde voor het schrijven van rock & heavy metal tracks met zijn Nintento Gameboy, terwijk hij snoeihard op zijn gitaar “shred”. We zijn trots dat we dit unieke optreden eindelijk op EINDBAAS mogen verwelkomen!

minusbaby (USA)
Richard Alexander Caraballo begon zijn minusbaby project in 1999 om de diversiteit van lo-fi composities die je kont doen schudden, te ontdekken. Zijn muziek is niet te vergelijken met alles wat er momenteel in de chiptune scene leeft, dus wees voorbereid voor dit avontuur!

Visuals van Raquel Meyers (ES) & Peter Dijkstra (NL)
Raquel Meyers maakt visuals d.m.v. typen en tekenen op haar Commodore 64. Zij is het talent voor het artwork van deze editie en zal je nog meer imponeren met haar bewegende beelden. Peter Dijksta is een opkomend VJ en indie-game designer talent uit Utrecht.

Toegang: 16+