Home

Eindbaas & 030303

+ Ceephax Acid Crew + 8GB + Chris Moss Acid

Club
Datum
vr 10 jan 14
Open
23:00
Aanvang
23:00
Locatie

De beste 8-bit chiptunes van de wereld!

Is acid het hyperactieve broertje van chiptunes? Het zal je misschien verbazen maar ze gaan hand in hand! De Utrechtse collectieven EINDBAAS en 030303 zullen je op vrijdag 10 Januari precies laten horen waarom. Voor EINDBAAS mag dit stiekem de 15e editie genoemd worden, maar de organisatoren en DJ’s van 030303 zetten al meer dan 8 jaar de dikste acid- en Ravefeesten neer. Hoog tijd voor een samenwerking tussen deze vrienden.

Ceephax Acid Crew (UK)
Eigenlijk de reden waarom deze editie wordt georganiseerd: de eigenzinnige Britse acid producer Andy Jenkinson gebruikt naast de analoge TB-303 en vintage drumcomputers ook de Amiga voor zijn aanstekelijke en dansbare acid tracks, waardoor zijn live optredens elke keer weer als legendarisch bestempeld worden.

8GB (ARG)
Hij stond in 2010 nog met een keiharde chip-electro set op Blip Festival in Tokyo maar ook hij heeft nu de brilliante mix van acid en chiptunes ontdekt. Dit jaar dropte hij twee heerlijke Amiga Acid Mixtapes en hij zal je dan ook op reis nemen met de beste acid tracks en eigen producties met zijn trouwe Amiga’s (aangedreven door zelf geschreven DJ software), één mixer en zijn beatmatching-skills.

Chris Moss Acid (UK)
Laat je niet in verwarring brengen door de naam: Chris Moss Acid produceert op zijn zolderkamer naast vette acid tracks ook stuiterende chiptunes. De ideale man om dus op deze eerste samenwerking tussen EINDBAAS en 030303.

 

Open Stage Pre-Party in De Kargadoor 
20u30-23u00
Pay-what-you-like

Net als de voorgaande edities van EINDBAAS zal er ook deze keer voorafgaand een open podium plaatsvinden, deze keer in De Kargadoor, op loopafstand van EKKO. Met optredens van nieuw chiptunes & acid talent en internationale verassingsacts wordt zelfs deze pre-party al één groot feest.