Home

EINDBAAS 27

Club
Datum
vr 2 sep 22
Open
23:00
Aanvang
23:00
Locatie

80's galore met synths, arcade & neon

Na meer dan twee jaar wachten is het dan eindelijk zover: een nieuwe EINDBAAS editie. Op twee september kunnen we opnieuw genieten van nostalgische squarewaves, geproduceerd op uiteenlopende hardware, van klassieke Gameboys tot moderne laptops. En daar horen natuurlijk wat prachtige visuals bij. Wij hebben er zin in! Jij ook?

DEFENSE MECHANISM staat bekend als een van de meest technische chiptune muzikanten. Hij haalt het maximale uit de Gameboy. Zijn recente album Slycology bevat het meest ambitieuze sound design dat de scene in de afgelopen jaren gezien heeft. Combineer dat met een scherp gevoel voor originele composities en een wilde aanwezigheid op het podium, en je hebt alle ingredienten voor een performer die het feestje naar het volgende level gaat tillen. Wij zagen hem voor het eerst tijdens BITGRID in België en kijken er naar uit om hem te verwelkomen in Nederland!
https://defensemechanism.bandcamp.com/

EX-LYD (NL)
Overdag is hij Computer Science student, maar ‘s nachts chipmusic/bitpop-producer. De deuntjes van EX-LYD kunnen worden omschreven als energiek en werkelijk waanzinnig vrolijk. De opener van zijn tweede album Chip Heat is al meer dan 1,8 miljoen keer afgespeeld op Spotify. Bij elke editie proberen we een artiest te boeken die de Nederlandse chiptune-scene vertegenwoordigt: EX-LYD is meer dan geschikt voor die klus.
https://ex-lyd.bandcamp.com/

Infotoxin (IE)
We zetten onze geluidssystemen schrap voor haar komst, want die subwoofers zullen op de proef worden gesteld. Infotoxin heeft ons geregeld weggeblazen tijdens verschillende liveshows, waaronder tijdens het Superbyte Festival in 2015. Haar sound leent van dubstep-klassiekers afkomstig uit de late jaren 2000, evenals andere vormen van bassmuziek. Haar composities zijn donker, ongedwongen en uitnodigend. We zijn dan ook ontzettend benieuwd om te horen wat ze voor ons in petto heeft!
https://soundcloud.com/infotoxin

RoccoW – DJ set (NL)
Tijdens het tienjarig jubileum kondigde Frans, oprichter en organisator, aan dat hij een stapje terug zou nemen van EINDBAAS om te focussen op andere zaken. Sindsdien heeft chiptune artiest RoccoW het voortouw genomen. Hij zal deze avond een DJ set verzorgen.

VJ’s:
Lucas Dijkman
Poo-Brain Beamer Bonanza