Home

EINDBAAS 26

+ 80's galore met synths, arcade & neon!

Club
Datum
za 1 feb 20
Open
23:00
Aanvang
23:00
Locatie

80's galore met synths, arcade & neon!

Stof je retro-consoles af en trek je oude cartridges van zolder: it’s time to go back to the future again! Je favoriete 8bit / nostalgie / chiptune-feest keert terug naar Utrecht voor een nieuwe epische editie in 2020.

4ntler (NL)
Hij is nog niet lang actief binnen Chipmusic, maar de Utrechtse 4ntler veel aandacht binnen de Europese scene met zijn electro geïnspireerde knallers, geproduceerd op de Gameboy. Zijn naam verschijnt geregeld op compilatie albums online, hij vertoont zich geregeld op het podium bij internationale shows en hij is erg betrokken bij de ontwikkeling van het meest gebruikte programma om muziek te produceren op de Gameboy, LSDJ. We zouden ons geen betere act kunnen wensen om de Nederlandse chiptune scene te vertegenwoordigen!

Boaconstructor (USA)
De volgende artiest in de line-up is boaconstructor. Deze all-round stijlvolle dude is eigenaar van het thebasebit Records label en bass producer op zijn ‘weapon of choice’ de Gameboy Advance! We kunnen boekdelen over hem schrijven maar de omschrijving van zijn meest recente release “WINDS OF NULL” definieert hem eigenlijk het beste: “This is not an experiment in nostalgia, this is chiptune for the true underground club experience!”

goto80 (ZWE)
Een ware chiptune-academicus zou je kunnen zeggen. Sinds begin 2008 verricht hij onderzoek naar o.a. demoscene, 8-bits kunst en tekstafbeeldingen. Maar verreweg het belangrijkste is zijn muzikale diversiteit. Van obscure techno-knallers tot abstracte ambient, deze man kent geen grenzen. We kunnen niet wachten om hem op het podium te verwelkomen!

Megathrive (NL)
Ontdekkingsreiziger van geluid geproduceerd door allerlei soorten hardware, maar hij haalt voor deze EINDBAAS editie zijn Gameboys opnieuw uit de kast! De muziek van Megathrive kenmerkt zich door zijn hoge energie, rauwe sound-design en lawaaierige percussie.

Line up:
– 4ntler (NL)
– Boaconstructor (USA)
– goto80 (ZWE)
– Megathrive (NL)

Pin only
18+